Trångsund – A-laget

Så var det dags för sista matchen för den här säsongen och det var som sig bör A-laget som hade den uppgiften när dem fick bege sig till Trångsund för en match där en tredjeplats låg i potten.

Enligt rykten som föregick matchen så skulle både Tony och Bros saknas i laguppställningen men vad värre var saknades hela laget när det var dags för uppvärmning, vi i pressen fick senare förklaringen att det berodde på en intern kommunikationsmiss i Kringelstan gällande matchstarten.

När matchen startar så är det Kringelstan som tar tag i taktpinnen, fulla av revanschlusta efter debaclet mot Nacka veckan före. Kringelstan skapar ett antal riktigt bra målchanser direkt i inledningen men när Trånkan sticker upp så är dem sannerligen inte ofarliga men längst bak står en comebackande Backis som i vanlig ordning stänger igen.

Matchen förblir mållös fram till det är spelat 12,45 av perioden då bortalaget i powerplay spräcker nollan, Valle får ett pass från Berra men pucken går inte i mål utan glider fram bakom målisen och där dyker Lillen fram och trycker in ledningsmålet.

Ledningen står sig i hela 25 sekunder då Berra försöker sig på en dribbling på egen blå med resultatet att två motståndare kommer fria och kan till sist överlista Backis.

Det resultatet står sig å andra sidan bara i 17 sekunder innan Valle hittar Esa i slottet som elegant fintar bort målvakten och lägger in ledningspucken, vilket står sig perioden ut.

Mönstret från första perioden håller i sig i andra med Kringelstan som spelförande lag men när klockan närmar sig fyra minuter så glöms en hemmaspelare bort på bortre stolpen och han kan raka in kvitteringen.

Även den här gången kommer repliken omgående i form av en soloräd av Berra (full av revanschlusta) som tar pucken i egen zon åker igenom försvaret och lyfter in 3-2 pucken.
Han var dock inte färdig där utan han stannar kvar på isen och efter att ha brutit hemmalagets anfall så frispelar han elegant Valle som i frilägen kan lyfta in 4-2.

Det hinner inte gå mer än 45 sekunder innan Berra återigen snurrar runt i anfallszonen och från Gretzky positionen hittar han Esa som stänker in 5-2.
Trånkan reducerar efter 8,20 och det är en kopia av deras föregående mål, en bortglömd spelare på bortre stolpen som kan raka in pucken.

6-3 kommer efter tolv minuters spel när Nibbe försöker köksvägen men målvakten lyckas avstyra försöket men inte bättre än att Jesse snappar upp pucken och lyfter in den i mål.

Lillen knyter ihop säcken när han avslutar målskyttet på samma sätt som han gjorde första målet, han slår in en retur efter ett stolpskott.

En stark laginsats med ett extra plus till dem inlånade spelarna från Järna. Skotten vanns av Kringelstan med 32-23.