Kringelstan – SDE +50

Så var det då äntligen dags för A-laget att ha sin säsongspremiär när den nya bekantskapen SDE kom på besök till en ganska välfylld hemmaarena (läs sekretariatet).

Det var lite förvånade miner på pressläktaren när hemmacoachen hade tagit ut ett stort antal backar i matchtruppen men det visade sig att både Nibbe och Olle var uppsatta som vänsterforwards för att förstärka offensiven. Även Kajan hade blivit sent inkommen i matchtruppen då Besse plötsligt hade drabbats av en, vad som rapporterades till oss, allvarlig armbågsskada.

Första minuterna av matchen är ganska jämn och det händer inte så mycket förrän Kajan åker på en tvåa, kan ha varit nerverna som spökade eftersom han i dem här sammanhangen får anses som väldigt ung och orutinerad. Men dem som trodde att SDE skulle ha en bra chans att ta ledningen hade väldigt fel, Bros bryter ett uppspel och hittar Tony som gör skäl för sitt smeknamn när han väntar ner målvakten innan han hittar tredje maskan i högra krysset.

Efter ledningsmålet så verkar hemmalaget bli lite väl bekväma och SDE tar över mer och mer av matchen men längst bak står Kenta som får slita rätt rejält för att freda sitt mål. Det händer inget mer i målprotokollet i första perioden men ett tillsynes ganska slött och oinspirerat hemmalag gör att motståndarna har ett ganska bastant grepp om matchen och vinner skotten med 15-7.

Coacherna verkar ha sträckt upp hemmalaget i pausen för dem är betydligt mer på tårna i inledningen av andra perioden utan att för den delen spela speciellt bra. Klockan hinner ticka upp på 07,29 när Nibbe hittar Tony som i sin tur hittar samma maska i samma kryss fram till 2-0.

Kringelstan kontrollerar händelserna ganska bra men SDE är långt ifrån ofarliga, mest och bäst minns man när Kenta gör en fantastisk trippelräddning när hemmalaget fullständigt missar i sin markering. Tyvärr får han inte hålla nollan den här matchen då straxt efter sina fantomräddningar så slarvar hemmalaget återigen lite i sitt försvarsarbete och en ganska fristående motståndare lyckas överlista Kenta.

Några vassare chanser till kvittering släpper dock inte hemmalaget till utan man vinner denna ganska mediokra match med 2-1 och skotten med 33-31, Tony som gör två riktiga klassmål måste nämnas som en plusvariant i hemmalaget men bäst var utan tvekan Kenta som såg till att Kringelstan fick med sig samtliga tre poäng i premiären.