Kringelstan – Tyresö/Hanviken +45

Det vankades toppmatch när serietrean Tyresö kom på besök hos serietvåan hemma i Templet.

Gästerna startade matchen i högt tempo och tryckte tillbaka ett Kringelstan som inte lyckas ta sig ur zonen under dem första tre minuterna men ett bra försvarsspel samt en säkert spelande Larsson i kassen. Det tar ca fem minuter innan hemmalaget lyckas skapa en målchans men en mycket bra målvakt hos bortalaget lyckas avvärja friläget.

Nu jämnar hemmalaget ut matchen och när klockan tickar upp mot 8,30 hittar Mörken Petter med en diagonalpassning som i sin tur prickar bladet på Valles klubba med en skottpassning som via ribban letar sig in i mål.

I två minuter står sig ledningen innan Tyresö kvitterar vilket sker i powerplay, bortalaget utnyttjar ett byte hos Kringelstan för att ta sig in i zon och skaffa sig ett bra skottläge och lyckas överlista Larsson i målet.

Trots baklängesmålet så är det hemmalaget som nu har ett visst övertag i matchen och efter 14,26 så återtar man ledningen, Mattis hittar Mörken längsmed vänsterkanten och nere från sarghörnet skjuter han ett mycket lurigt skott som letar sig in i mål ( kan även ha varit en passning som via inte mindre en tre motståndarskridskor ställde keepern).

Även i andra perioden är det bortalaget som startar bäst med hjälp av ett powerplay så trycks Kringelstan tillbaka och även om man klarar av boxplay spelet så fortsätts man att tryckas tillbaka och plötsligt står en Tyresöspelare fri framför Larsson kan återigen kvittera.

Direkt i bytet efter så får vi på läktaren se matchens delikatess signerad Jander, han står upp och vinner en närkamp vid offensiv blå fintar bort ett par spelare går runt motståndarkassen och snärtar upp pucken i nättaket, läckert.

Trots Janders mål så fortsätter Tyresö att dominera andra perioden men Larsson och den för dagen mycket starka backbesättningen håller emot fram till att klockan närmar sig nio spelade minuter då Kringelstan tappar pucken vid defensivblå i ett uppspelsförsök och Tyresöspelaren störtar mot målet och kan skjuta in ännu en kvittering.

Nu är Kringelstan inne i en riktigt svag period av matchen och efter ytterligare en dryg minut tappar man pucken bakom eget mål och via ett snabbt pass upp framför mål så kan en helt fristående Tyresöspelare även ge bortalaget ledningen.

När klockan närmar sig tolv spelade minuter så kvitterar Kringelstan i powerplay, det är Jander som hittar upp till Kajan på blå som skjuter ett skott som Kassören snyggt styr in till 4-4 ( jo sekretariatet det var visst en styrning).

I slutet av matchen vänder Kringelstan på matchbilden och startar en intensiv forcering för att få in en segerpuck men försöket blir resultatlöst.

Delad poäng var ett rättvist resultat då lagen ägde olika delar av matchen, Tyresö visade varför dem är ett topplag och trots en del utvisningar så var det ingen ful match utan ganska välspelad.
Skotten vanns av hemmalaget med 21-18.

Larsson i kassen fortsätter att vara obesegrad vilket han gör med en bra insats, resten av laget gör även dem en bra insats med ett extra plus till dagens backbesättning.