+45 - Järna Wildhogs

Så var det då äntligen dags för ett derby mot Järna efter några års spel i separata serier, förväntningarna var stora även om det bland supportrarna märktes att det var hemmalagets som hade mest att förlora.

Direkt när pucken släpps så är det hemmalaget som tar tag i taktpinnen och naglar fast Järna i deras försvarszon men Stefan i kassen visade direkt att om Kringelstan skulle göra mål så skulle det till något extra.
Järna står emot i sex minuter innan Kringelstan tar ledningen genom en klassisk Bossy när Kenta vinner tekningen bak till Olle som spelar över till Mörken som förvaltar det på bästa sätt.

Nu förväntar vi oss att Kringelstan ska öka på sin ledning men trots att man parkerar i anfallszonen och skjuter skott på skott så får man inte in tvåan utan Järnas målvakt tar bokstavligen talat ”allt”. Sen sker det som det oftast gör i sådana tillfällen, med minuten kvar av perioden och när man trycker på som mest för ytterligare ett mål så släpper man till en kontring och i ett tre mot etta så kvitterar Järna istället.

Oavgjort i paus trots ett massivt spelövertag och mängder med chanser vilket även skottstatistiken skvallrar om som är överväldigande 23-8.

Andra perioden startar som den första med ett massivt tryck från hemmalaget mot Järnas mål utan att få in puckuslingen och med dryga fyra minuter spelade så gör man om samma misstag inte bara en utan två gånger när man släpper in både tvåan och trean på kontring inom loppet av 1,46.

Efter den chocken så kom en kort period där Järna även kunde ha fått in fyran när det under något byte är fullständigt förvirrat i egen zon, men strax så startar jakten på mål igen. Efter 8,39 så lyckas man få in en reducering återigen via en tekning, den här gången är det Bros som vinner tekningen till Valle som med god hjälp av övriga spelare får fri väg fram till kassen och den här gången lyckas han överlista Stefan i Järnakassen.

Klockan hinner ticka fram ytterligare två minuter när Jander hittar Tony med ett pass och han tar sig in i anfallszonen via högerkanten och överraskar målvakten med en snabb isare och kvitteringen är ett faktum.

Med nio minuter kvar på klockan så tror vi på pressläktaren att nu kommer Kringelstan att gå ifrån till en ganska bekväm seger men oj vad vi bedrog oss, trots mängder med chanser tar Stefan i Järnakassen allt, främst kommer man ihåg när han rånar Peter på ett givet mål när han kastar sig från en stolpen över till den andra och lyckas på något vis rädda pucken.

Slutresultatet blir 3-3 och känns som ett rån men Järna visar verkligen vad man kan göra med ett fighter hjärta och en fantastisk målvakt, tycker trots allt att hemmalaget gör en bra match som man ska vinna om inte annat med tanke på skottstatistiken som slutar med förkrossande 51-14.

Det hade onekligen varit skönt att avsluta året med en seger men istället förlängdes sviten med oavgjorda och förlorade matcher, om jag inte missminner mig så togs senaste segern i början av November.