+45 – Tyresö/Hanviken

På måndagskvällen var det 45:ornas tur att avsluta sitt seriespel när man tog emot Tyresö i BST-hallen, en seger var nödvändig om man skulle undvika dem absoluta bottenplaceringarna. Förhoppningen var att även junisarna skulle vända sin förlustsvit likt den som A-laget hade gjort.

När matchen startar så får försvaret och framförallt Larsson i kassen jobba hårt för att freda sig då Tyresö startar klart starkast. Det känns som en tidsfråga innan bortalaget ska ta ledningen men den här kvällen lyckas Kringelstan freda sitt mål inledningsvis.

11,34 in i matchen vinner Peter en tekning i anfallszon bak till Olle, (från min position uppe på läktaren ser det ut som någon mer medspelare petar bak pucken till Olle men enligt officiella protokollet var det inte det, dock är ju pressläktaren belägen högt uppe nära taket så jag kan ha sett fel) Olle ser att det är fullt med trafik framför målet så han lägger iväg ett ”tyst skott” och välplacerat skott som målvakten inte ser förrän det rasslar i nätmaskorna.

Matchbilden är fortsättningsvis ungefär densamma men med 2,40 kvar av perioden så hinner inte hemmaförsvaret med riktigt i en omställning vilket gör att Tyresö störtar fram i en tre mot etta och då kan inte Larsson stå emot längre och kvitteringen är ett faktum.

Coacherna måste ha gjort ett bra jobb i pausen för när andra perioden startar så är det hemmalaget som mer och mer börjar ta över matchen och till följd av detta så börjar Tyresö dra på sig ett antal utvisningar, utvisningar som kommer att fälla avgörandet på matchutgången.

3,30 i powerplay så hittar Mörken storskytten Kajan bak på blålinjen, han tar några skär framåt och med hjälp av trafiken framför målet kan han skjuta in 2-1.

Efter 7,45 så får hemmalaget chansen att spela 5 mot 3 i 1,16. Ett powerplay där Bros och Dala tar kampen framför målet medans Kaj och Jander kan med några snabba passningar spela fram Valle till ett öppet mål som han inte kan missa.

Nu kontrollerar Kringelstan matchen och med 2,40 kvar av den så checkas Tyresö fast i försvarszonen och Jander och Valle assisterar Peter som definitivt stänger matchen med sitt 4-1 mål.

Kringelstan vinner även skotten med 32-24 och hela laget får beröm för sitt sätt att genomföra matchen mot tabelltrean, tycker att hela laget spelade ganska bra försvarsspel och när det slank förbi någon så fanns Larsson längst bak som en säker sista utpost.