+45 – Järna Wildhogs

Så var det äntligen dags för seriepremiär denna minst sagt lite annorlunda säsong och det var kul att se att Kringelstan hade tagit till sig folkhälsomyndighetens beslut om max 50 personer på läktaren, dock borde man väl ha spridit ut publiken lite mer än att trycka ihop alla på en sektion.

Även ett nytt namn syns på matchprotokollet och det är Olle Segerström, det här är en ”signing” som ordföranden enligt rykten varit sugen på under en längre tid.

När matchen startar så ger hemmalaget nästan ett nervöst intryck för det tappas puckar och missas passningar under de första minuterna men när den väl har lagt sig så tar man tag i taktpinnen och visar att man är storebror i detta kommunderby.
Det tar åtta minuter innan nollan spräcks och det är Dala och Peter som spelar bak pucken till Jocke, som den här säsongen tydligen har bytt sticka från passning till skott varianten, och han tar några skär in från blå linjen och nyper på ett skott så nätet står i en klassisk strut bakom Stefan i Järna kassen.

Det går ytterligare drygt fyra minuter innan vi får se matchens delikatess, pucken går som på ett snöre och där det avslutas med att Dala och Peter väggspelar med varandra och där den senare av dem är den som avslutar med ett direkt skott helt otagbart fram till 2-0.

Järna trycks tillbaka mer och mer men är ganska noggranna i sitt försvarsarbete men med knappa två minuter kvar av perioden så kommer även 3-0, det är Mörken som stoppar ett försök från Järna att rensa ut pucken längs med vänsterkanten han trampar runt en försvarare och släpper in pucken vid första stolpen till Jocke som stormar in i slottet och trycker in sitt andra mål för kvällen.

Andra perioden startar spelmässigt som den första slutade med ett kraftigt tryck mot Järnakassen men nu växer Stefan ut till den jätte i kassen som han var under mötet förra året och spikar igen kassen.

Järna ska få ett tröstmål även om det är oklart vem som gör det, Larsson räddar skottet men pucken ramlar ner bakom honom och dansar på mållinjen när Jocke störtar fram för att rensa undan den så ligger den plötsligt i nätmaskorna. Även på reprisbilderna kan det vara svårt att se hur pucken gick in men Jocke hävdar bestämt att han inte gjorde något hattrick.

Hemmalaget vinner skotten med förkrossande 42-15 men det blir inget mer mål i matchen vilket nog kan bero på att de flesta spelarna nog göra det själva istället för att passa runt pucken och det faktum att Järna fortsatte att försvara sitt mål berömvärt matchen igenom.

Måste nog även tillägga att matcherna mellan lagen återigen verkar föras under vänskapliga former då det inte var varken fult spel eller hårda ord lagen emellan.