+35 – Boo HC/Värmdö HC

På måndagskvällen var det dags igen för 35:orna och nyfikenheten var stor om man skulle kunna förlänga segersviten efter två starka inledande matcher.
Det var Boo HC/Värmdö HC som kom på besök, ett lag som har gjort sig kända för sin fina skridskoåkning och tempostarka spel och när matchen startar så visar det sig att stämma när bortalaget sätter högsta fart från start.

Kringelstan får mest inrikta sig på försvarsspelet och att hjälpa Backis så gott dem kan och det kan sägas direkt att Backis fick verkligen göra skäl för sin (förmodat) höga lön, bland annat en räddning när han fick sträcka ut i sin fulla längd som en fotbollsmålvakt och tippa pucken utanför stolpen!!!

Halva perioden klarar Backis av att stå emot innan nollan spräcks vilket sker direkt efter tekning när pucken går bak till backen som lägger fram den till en forward rakt framför kassen som från nära håll direktskjuter förbi Backis som dessutom ser ut att vara något skymd.

Tvåan kommer efter knappa femtonminutersspel då pucken går runt i zonen innan man avslutar inifrån slottet med ett direktskott.

Kringelstan sticker upp i en del kontringar och skaffar sig några bra lägen men Boo är bra på att stressa hemmalaget och dess avslut men även deras målis visar att han är en duktig målvakt.

Direkt i inledningen av andra perioden tänds hoppet, i pp hittar Andreas (han som har en bror) Kajan uppe vidd blå som i sin tur hittar nätet bakom en skymd keeper.

Dock lever hoppet bara i två minuter innan det står 1-3 på tavlan, i boxplay misslyckas man att få ut pucken ur zonen och Booforwarden överraskar Backis med ett skott vid första stolpen.

Bortalaget gör även 1-4 efter sju minuters spel men därefter så jämnar Kringelstan ut spelet men det blir dock inga fler mål i matchen.

Man kan konstatera att hemmalaget inte räckte till riktigt speciellt inte när man har en del skador och sjukdomar på de få spelare i man har i knatte och juniorlaget, trots allt så kämpade man på och försökte hjälpa matchens stjärna Backis så gott man kunde.

En sak man satt och förundrades över uppe på pressläktaren var att en så rutinerad spelare som Jander inte kan offsideregeln men den kunskapen kanske försvann när han blev uppflyttad i kedjan.