+35 - Tullinge

I den mycket jämna +35 serien så var det dags för toppmatch när Tullinge kom på besök, ett lag som åldersmässigt har ungefär samma åldersfördelning som hemmalaget.

Direkt i matchinledningen så gör första femman skäl för sitt namn när dem virvlar runt i anfallszonen och där Olsson ( ja brorsan alltså tillika pappa till dagens coach) spelar fram Patrik som skjuter ett skott vars retur går rätt ut och där kommer Sjögar stormande fram och trycker upp returen i nättaket.

Tullinge är ett bra lag men Kringelstan har ganska bra koll på dem med ett säkert försvarsspel, efter fyra och en halv så har man koll på pucken i egen zon men tappar den och vips så uppstår det ett friläge framför en chanslös Backis och kvitteringen är ett faktum.

Direkt i bytet efter så replikerar hemmalaget då Johan tar in pucken i zonen och släpper den till Tony strax innan för blå och han skjuter en snabb isare som totalt ställer målisen.

Kringelstan spelar riktigt bra nu och efter åtta spelade minuter så är det Sjögars skott som Patrik trycker in returen på fram till 3-1.

Tyvärr så står sig tvåmålsledningen inte länge, redan i bytet efter så misslyckas Kringelstan i ett uppspel och plötsligt så uppstår återigen ett friläge som man utnyttjar fram till en reducering.

Med fem minuter kvar på perioden drabbas Kringelstan av en utvisning och uppe på läktaren sprider sig en oro över en eventuell kvittering, istället är det Valle och Tony som tar med sig pucken in i anfallszonen och där Tony tar avslutet på målvaktensbenskydd som styr ut på Valles skridsko och in i mål.

Strax därefter drabbas hemmalaget av en skada när Sjögar åker på en crosschecking i ryggen som enligt det medicinska teamet förmodligen skadade ett eller några revben, förutom att Kringelstan tappar en av sina för kvällen bästa spelare så hamnar man i otakt med bytena hädanefter.

Tyvärr så fortsätter Tullinge visa prov på några riktigt fula efterslängar, efter att ha reducerat till 4-3 4,31 in i andra perioden tacklar en spelare Fornvik in i sargen långt efter avblåsning med ett välförtjänt matchstraff som följd.

Tränarna i Kringelstan behöver nog lägga ner lite tid på att träna powerplay för i den efterföljande femminutersutvisningen varav två i 5-3 så skapar man inte speciellt mycket utan i slutet av den släpper man istället in kvitteringen till 4-4.

Hemmalaget återtar ledningen efter ytterligare två minuters spel då man skapar tryck i anfallszonen och Danne O och Patrik är de som jobbar fram pucken till Valle som kan lyfta in backhanden till 5-4.

5-5 kommer sex och en halv minut kvar av matchen då Backis plockar ett skott utifrån och på något vis så ramlar den ur plocken och in i mål bakom en bedrövad målvakt, under mina år på pressläktaren här så har han skämt bort oss med den ena fantommatchen efter den andra så ETT enda misstag får man faktiskt göra.

Avslutningen på matchen blir tung för Kringelstan, först så är det en ganska uppenbar filmning från en spelare i Tullinge (han som dessutom spelar fulast) varpå man får ett 3-1 läge då domarna (som annars var utmärkta) missar en solklar offside och Backis är trots det nära att ta pucken men den går retfullt in till matchens sista mål.

Kringelstan gör verkligen en kraftfull ansatts för en kvittering med uttagen målvakt men man lyckas inte få in pucken utan siffrorna 5-6 lyser ilsket från tavlan när slutsignalen går.

Hemmalaget vinner skotten med 26-23 och man gör en ganska bra match men tyvärr slarvar man bort vinsten för det kändes som man hade ganska bra kontroll på matchen under stora delar av den.