+50 - Brinken

På torsdagskvällen var det dags för hemmamatch mot Brinken det var dock väldigt nära att undertecknad missade matchstarten då det visade sig att ”hemmamatchen” spelades i Ritorpsishall?

När matchen startar är det Brinken som tar tag i taktpinnen och sätter ett hårt tryck mot Kringelstan, ett tryck som håller i sig 5-6 minuter i inledningen, Kringelstan fredar sig dock ganska bra och allt annat stoppar Larsson i vanlig ordning.

Efter inledningen så börjar Kringelstan vaska fram flera frilägen, lägen som dock inte blir mål på då Brinkens målvakt är något alldeles extra, visar sig att han endast är 38 år och fortfarande aktiv så det är inte lätt för Kringelstan att göra mål.

Därför känns det lite surt när det är Brinken som tar ledningen då det uppstår en tilltrasslad situation runt Larsson där till sist pucken kommer fram till en motståndare som lyckas få pucken över linjen med knapp styrfart.

Med 30 sekunder kvar av perioden så blir det tekning i försvarszonen men omgående skaffar sig Dala ett friläge som målvakten återigen räddar, därefter går det snabbt då först Olle S åker på en tackling i anfallszon så Brinken kan bryta och starta en kontring där det eventuellt är offside innan man med endast sju sekunder kvar av perioden gör 2-0 (här hade vita laget med Mörken i spetsen varit heligt förbannade om det varit träning).

Trots den avslutningen så är det Kringelstan som kommer ut starkast i andra och efter 2,30 så kliver Olle D fram och visar hur det ska gå till, han bryter ett uppspel i anfallszonen tar några skär framåt och när målvakten är skymd så trycker han av skottet och reduceringen är ett faktum.

Direkt i bytet efter så kommer kvitteringen, Valle får pucken från Vesslan på vänster kanten efter tekning i försvarszon, rundar sin back men misslyckas i vanlig ordning att göra mål men då dyker Bros upp och kan lägga in returen.

Det blir inga fler mål i matchen men med tanke på målvaktsklassen i den här matchen så är det inte så konstigt, Brinken viner skotten med knappa 24-23.

Det är många som ska ha en extra eloge för sina insatser så ”ingen nämnd ingen glömd” dock så måste jag ändå nämna Olle Dyrberg som inte bara fick hål på målvakten utan att han dessutom spelade hela matchen utan att bli utvisad.