+45 - Saltsjöbaden

Dags för årets första seriematch och det var junisarna som skulle starta upp seriespelet med match mot Saltsjöbaden.

Hemmapremiär brukar betyda att ganska stora skaror av supportrar men i år ekade det ganska tomt i hallen, förutom vi på pressläktaren då, frågan är om marknadsföringen av matchen totalt misslyckats eller om stadens mindre trevligare händelser på senare tid hade gjort så inga invånare vågade sig ut.

När matchen startar så är det Saltis som tar tag i taktpinnen under matchens inledande minuter men man jämnar ut spelet när man har skakat liv i alla trötta och stela leder.

Perioden fortsätter att vara ganska jämn förutom perioden då hemmalaget tvingas spela boxplay i fyra raka minuter efter två utvisningar på varandra. 0-0 står sig perioden ut och hemmalaget ska nog vara mest glada över det då Larsson får jobba lite hårdare i kassen än sin kollega på andra sidan.

Några revolutionerande drag verkar hemmacoacherna inte ha kommit upp med för andra perioden fortsätter ungefär som den andra, möjligtvis att gästerna tar över matchen ytterligare något.

Efter dryga sju minuters spel av andra så spräcker Saltis sin målnolla, Kringelstan missar att få ut pucken ur zon och Larsson tar dem två första skotten men på den andra returen så är 0-1 ett faktum.

Kringelstan försöker att lyfta upp spelet och får en chans i powerplay, i slutet av den så slarvar Valle med ett pass upp till blå och istället blir det till ett friläge och 0-2 i arslet.

Med tre minuter kvar kommer 0-3 och även det på en kontring då man på en tekning från offensiv blå släpper igenomspelaren som inte gör något misstag.
Med endast några sekunder kvar av matchen så fastställs siffrorna till 0-4, oklart dock hur många sekunder det var kvar eftersom personalen i sekretariatet nog ville gå hem då.

Gästerna vinner matchen fullt rättvist då det i hemmalaget bara är Larsson som kan kvittera ut ett helt godkänt betyg, även Sjögar hade några snygga soloräder som kunde ha resulterat i något mål framåt.
Hemmalaget såg sega ut och frågan är om det inte är dags för coacherna att släppa den tunga och fruktade försäsongsträningen nu för det här såg inte så bra ut.