+35 - Haninge Anchors

Ny hemma match för Kringelstan som inte har vunnit en enda match när vi nu närmar oss oktobers sista skälvande timmar. På pressträffen trycker coacherna återigen på hur viktigt det är att tänka på grunderna i spelet, speciellt nu när motståndet består av ett så pass skickligt lag som Haninge.

Taktiken funkar perfekt i inledningen i alla fall hela första bytet och minuten sen tappas både puck och spelare bort i försvarszon och 0-1 lyser ilsket från jumbotronen efter 1,02.

En annan kommentar som hördes från träffen var spela enkelt och lägga sarg ut vilket är exakt det som Tomas A gör efter tre minuters spel och vem kommer störtandes då? jo Pata (jag behöver bara en träning för att komma i form) Lindberg som i friläge inte gör något misstag och 1-1 är ett faktum.

Nu har Kringelstan en period där det egna spelet blir lite bättre och efter 7,33 så för evighetsmaskinen Petri upp pucken över isen och kämpar sig ner mot kortsargen och därifrån hittar han Kassören i slottet som i sin tur trycker in skottet högt på plockhandssidan.

Hinner bara gå dryga trettio sekunder innan en Haningeback träffar Valle med ett skott som resulterar i en kontring där han kan trycka in sin egen retur fram till 3-1.

Är Haninge knäckta över dessa baklängesmål, knappast, istället är det hemmalaget som börjar slarva i försvarsspelet och trots Backis storspel så vänder Haninge på matchen genom tre snabba mål mellan minut 12 och 16.

3-4 i paus och coacherna Larsson och Mann ger spelarna en rejäl hårtork som hörs mycket väl upp till pressrummet, tror man kan samma fatta det med att det inte borde vara så svårt att följa deras taktik.

Kringelstan inleder andra bättre än avslutningen på andra och efter tre minuter så assisterar Tomas och Peter fram Sjögar som från vänstra tekningscirkeln nyper till ett direktskott som borrar sig upp i bortre burgaveln.

Nu ökar Haninge trycket men Kringelstan försvarar sig ganska bra och då framför allt Backis som börjar göra den ena paraden efter den andra. Så som det ofta går då så blir det luckor bakåt och när klockan står på 7,22 så kommer Pata och Valle i en 2 mot 1 och Pata drar på sig uppmärksamheten från både back och målvakt innan han serverar Valle öppen kasse fram till 5-4.

Haninge fortsätter att pressa men drabbas av två utvisningar inom loppet av en halv minut, i spel fem mot tre så tar det bara nio sekunder innan 6-4 är ett faktum, från min position på läktaren så ser det ut som att Pata prickskjuter på Andreas klubba vid bortre stolpen men enligt protokollet så är det Pata som gör målet framspelad av Kajan????? Här kan jag ha fel eftersom min position är längre ifrån än sekretariatets men tycker mig inte ha sett Kajan på isen överhuvudtaget.

Sista sex minuterna på matchen blir ett enda långt tryck mot Backis med hjälp av både 5 mot 4 och 5 mot 3 och utplockad keeper men om Backis inte hade knäckt bortalagets självförtroende gällande målskytte redan tidigare så gjorde han det nu, allt dem skickade mot mål stoppade han.
Istället kan hemmalaget gå ifrån till slutresultatet 8-4 när både Petri (ass Mörken) och Peter (ass Valle) kan lägga in pucken i öppen kasse.

Haninge vinner skotten med 31 – 22 och i andra perioden så dominerar dem ganska kraftigt men ett effektivt hemmalag gör fem mål på sina åtta skott, varav två i öppen kasse.

En helgjuten försvars och kämpainsats av hela laget men man kan inte låta bli att nämna Backis insats för hans räddningar i framför allt andra var anmärkningsvärda.

Även ett stort tack till Kringelstan ultras och deras tifo som verkligen höjde stämningen i hallen.