+45-Hammarby

Så var det efter ett längre tids uppehåll, dags för en seriematch igen.
Kringelstan har varit fullt upptagna med sitt internationella engagemang, Champions League eller någon liknande turnering.

Det märktes ganska tydligt att hemmalaget hade svårt att komma tillbaka till stora rinkar igen då dem inte fick spelet att stämma i första perioden.
Det hann gå fyra och en halv minut innan Kringelstan drabbades av en första utvisning och efter blott 16 sekunder spelades pucken tvärs över centrallinjen och en fristående Bajenspelare kunde direktskjuta in 0-1 bakom en chanslös Backis.

Resten av perioden försvann som i en dimma, mycket fokus lades på fel saker (tjafs med domare och motståndare) så vid periodens slut lyste siffrorna 0-3 från mediakuben.

Ett lite bättre balanserat hemmalag är det som dyker till spel i andra perioden och det hinner bara gå dryga minuten innan Mörken får upp pucken till Dala vid offensivablå, han tar ett par skär framåt innan han trycker iväg en handledare upp i bortre krysset.

Kringelstan fortsätter att pumpa på framåt och efter sex minuter får man chansen i PP, nästan direkt på tekning så skickar Petri i väg ett skott i stolpen som klingade i hela hallen. Resten av utvisningen gav tyvärr ingenting utan direkt efter den så studsar pucken ut i mittzonen och en Bajenspelare kan åka ifrån sina försvarare och i friläge utöka deras ledning till 4-1 när klockan står på 8:18.

Hemmalaget vägrar dock att ge sig och det går bara ca 1:20 innan Nibbe kombinerar sig fram genom mittzonen till ett friläge som målisen räddar men Nibbe kämpar sig till pucken bakom målet och får fram den till Mörken som ska lägga in den men på något vis så får han inte in den men då dyker Petri upp och stöter till sist in pucken.

2-4 och ett litet hopp tänds och när klockan tickar upp på 14 minuter så står Petri för dagens passning när han kommer in i zon längs med höger kanten och lägger en macka snett bak till Mörken i slottet som kan ta emot och trycka in 3-4 med ett snärtigt handledsskott.

Med knappa tre minuter kvar av matchen åker Kringelstan på en kalldusch när dem blir överspelade i egen zon och när en motståndare helt fristående framför Backis kan styra in passningen till 3-5 så trodde vi på pressläktaren att spänningen vara över.

Energiknippet Petri ville något helt annat och det hinner bara gå trettio sekunder innan han snor åt sig pucken vid egen blå och störtar fram i friläge och trycker upp pucken över plockhandsken på målvakten.

Kringelstan tar time out och spelar resten av perioden i 6-5 men klarar inte att få till någon het kvitteringschans och när två sekunder återstår så kan Bajen fastställa slutresultatet till 6-4.

Hammarby vinner den här matchen rättvist men det här är en match som Kringelstan borde ha vunnit om man hade kommit upp till normal standard. Ingen individuell spelarkritik delas ut men kan inte låta bli att nämna Peter som för kvällen förtjänstfullt vikarierade som back.