Seger mot IFK Salem trots en rostig inledning

Vi fick hela fyra sjuka/skadade inför matchen och kallade in resever så vi ändå fick fullt lag. Lagets massör och läkare gör ändå bedömningen att samtliga hinner bli spelklara till söndagens returmöte i Salems ishall.

Salem spelade frejdigt och startade i högt tempo och vi hängde på. Vi gjorde nog en av våra sämre perioder i första. Framåt var det egentligen inget att oroa sig för, det fungerade hyfsat. Däremot försvarsspelet hos kedjorna brast rejält i alla zoner och de fick utrymme att bygga upp anfall och enkelt komma in i vår försvarszon.

Utdelningen på målschanser blev lite olika fördelat och långt in i första perioden så leder Salem med 3-1. Vi lyckas dock reducera med 2,20 kvar av perioden som slutar 2-3.

Efter periodpaus, nyspolat och lite vila i omklädningsrummet lirar vi som helt nytt lag i andra. Aggressivt i forechecking, tar upp spelarna på hemvägen, står upp på blå, hjälps åt i egen zon de få gånger de biter sig kvar i vår Zon.

Med det försvarsspelet kom också islossningen framåt och vi fullkomligt krossade dom i andra, som slutade 8-0.

Slutresulat 10-3.
Publicerad: 14 oktober 2011