Det blev molnigt på solsidan

”Saltis” på besök. Vi förväntade oss limmos vid spelarentrén, handsydda dräkter och purpurfärgade hjälmar. Ack så fel vi hade, de var också vanliga gubbar som likt dårar stannar uppe halva natten för att jaga en svart gummibit.

Redan vid nedsläpp upptäckte vi att vi hade snyggare matchdress, så vi tog direkt tag i taktpinnen. Det var ingen tvekan om vilket lag som bestämde på plan. Skottstatistiken 37-15 talade sitt tydliga språk.

Första perioden stördes av de många utvisningarna och det var inte många byten vi spelade med fulla lag. Det stora spelövertaget gav dock inte mer än en 1-0 ledning i paus.

I andra perioden lyfte vi spelet en aning. Forwards klev högre upp och checkade tuffare, vi snodde fler puckar i anfallszon och kom därigenom till fler avslut. Det gav också noteringar i matchprotokollet. Målen ramlade in i en jämn ström och på tavlan stod det tillslut 7-4.

Kedjan med Kari, Abris och J Alin gjorde en kanonmatch och jobbade stenhårt i forecheckingen och snodde massor av puckar. Det gav också tillslut utdelning, Kari som gjorde matchpremiär för +45 i år, var framme och slog in returen efter Abris skott. Femman gjorde ytterligare ett mål.

Femman för dagen var dock den som anfördes av Gurkan, flankerad av Chrille och Matte. Trygga backar bakom dem var Lillen och Berra. De spelade 5-2 i sin match. Hela femman var inblandat i målen både bakåt och framåt. Vill lyfta fram Chrille som vänsterflygare. Han fick en riktig islossning och tryckte in 2+2 i matchprotokollet. Vi lyfter på hatten för hela femman som vann matchen åt oss!
Publicerad: 25 januari 2012