Suverän avslutning mot series giganter

Jag är inte helt säker, med rykten gjorde gällande att de ställt ädla drycker på kylning för att fira avancemanget till Elitserien i +45. Det var ju bara ett litet hinder från tokstan kvar.

Vi kom till spel med endast elva utespelare och Jocke i mål. Våra tidigare möten har slutat med förluster och med kort om gubbar satte vi vår gameplan: Inte samma offensiv och höga spel som i tidigare 45-matcher. Nu skulle vi istället försöka fånga in dem i mittzon och det fungerade hyfsat.

Det var härligt att se Benny som gjorde comeback efter skadan han ådrog sig på Åland. Han måste ha tjuvtränat på nå’n is i Tyresö! Han klev in och gjorde en kanoninsats, spelade suveränt enkelt och distinkt. Welcome back! Han hade förstås stor hjälp av eleganten Eloranta (Esa) i sitt backpar.

Det andra backparet, Nibbe och Olle, spelade lika bra de. Förstår inte hur Nibbe ALLTID i egen zon kommer ur närkamperna längs sargerna med pucken vid bladet och motståndaren hängande kvar vid sargen! Han gick dock bet vid ett tillfälle under matchen när han tappade pucken och förlorade en närkamp. De var tre man mot Nibbe och det blev lite för mycket. Klok-Olle spelade som vanligt Säkert, rutinerat och enkelt och lät pucken göra jobbet.

Som Ni förstår så grundlade vi segern med ett bra försvarsspel. Även forwards gjorde sitt för att hjälpa till i försvaret om än inte lika vasst som i tidigare matcher.

Framåt hade vi en hel del bra chanser och flera öppna lägen. Vi borde gjort betydligt fler mål i första perioden så vi sluppit spänningen i matchen.

Redan efter fem minuter hade vi fått utdelning och båda gångerna var det födelsedagsbarnet, 45-åringen Tony som signade i målkolumnen. Efter våra mål lyfte Österåker upp spelet och de gjorde också två snabba mål i tät följd. 2-2 efter sju minuter!

Den förväntade målkavalkaden kom av sig sedan keeprarna på båda sidor spikat upp plexiglas i burarna. 2-2 stod sig till paus.

I andra periden fortsatte vi att rada upp frilägen och andra bra chanser. Målen kom till slut och plingen kom i andra halvan av perioden. Slutresultatet skrevs till en seger med 6-3 där Valle la in sista i tom kasse efter en långmacka från Benny. Även Valle blev tvåmålsskytt och dessutom lagets främste forward för dagen.

Dagens läckerhet tillskrivs Valle & Mäki: Valle in i zon, lirar Mäki som tittar upp och skjuter inte utan lirar tillbaka till Valle som får tom kasse!

Slutligen en eloge till hela laget. Vi hade en härlig stämning och det var en glädje att lira! Den riktiga belöningen kom efter matchen när Lillen bjöd på hemgjorda mackor.

Publicerad: 5 mars 2012