Putte räddade poäng

Vi var nästan fullt gäng till start och Tullinge var kort om folk. Vi bestämde att vi skulle lira det spel vi kört en tid, högt i banan och tuff forechecking. Det spelet har fungerat bra och det är kul att se att ett lag som AIK tog efter vårt spel i sin kvartsfinalserien.

Vi tog ledningen i mitten av perioden genom Kenneth Åhs efter en kalasmacka från kvicken. Dock tröt orken hos oss i slutet och vi missbedömde åkstyrkan och konditionen hos Tullinge. I periodens sista minut kvitterade de.

Efter 1-1 i första och jämnt spel tog de över initiativet i andra perioden. Deras ledningsmål kom rättvist efter sju minuter. Kedjorna orkade inte jobba hem ordentligt vilket gjorde laget ”långt” och vi saknade därför vapen för att våga stå upp på blå som vi ska. Föutom lite taktiska misstag så gjorde vi ändå en riktigt bra kämpainsats.

Putte höll oss kvar i matchen och spelade grymt bra. De hade flera tunga målchanser att döda matchen på men Putte ville annat. Påhejade av Putte lyckades vi några gånger få tryck i anfall. I ett av anfallen efter hård forechecking av Tony och Rune snor Rune åt sig pucken bakom mål och serverar Esa som kyligt lyfter in den i kassen. Kvitterat, 2-2 och fyra minuter kvar.

Slutet blev jobbigt. Vi åkte på en utvisning med drygt två minuter kvar och de etablerarade spel i vår zon. Vi lyckades få ut pucken och ner i deras zon.

Coachens mardröm: Så långt lugnt, sen inträffar det osannolika: Perfekt läge att få in fyra utvilade.........men istället för att byta tar Renberg sats framåt och börjar jaga motståndarna i deras zon och lyckas med bedriften att i anfallszon i spel fyra mot fem dra på sig en två. Spel tre mot fem och tekning i egen zon!!

Vi reder ut stormen om matchen slutar 2-2.

Stor eloge till Putte i mål som utan konkurrens blev vald till matchens lirare tillsammans med motståndarnas stormvind nr. 30.
Publicerad: 21 mars 2012