Kringelstan vidare i DM

Inte heller denna gång gick vi på pumpen. Vi gick runt på tre femmor och kunde ställa ett riktigt starkt lag på benen.

Magnus Holtmar-Andersson, som tyvärr fortfarande har spelförbud efter skada, agerade coach för dagen. Han satte ihop femmorna och coachade laget på ett förtjänstfullt sätt.

Vi startade matchen bra och hade ett ganska stabilt spelövertag. Järna var inte ofarliga utan hade en del giftiga chanser. Själva hade vi betydligt fler chanser och i den åttonde minuten och med Rune på isen fick Charlie i Järnakassen kröka rygg första gången. Sen rullade det på med både 2-0 och 3-0 när klockan hade passerat 13 minuters spel. Skotten slutade hela 17-9 efter första perioden, så målvakterna stod i centrum.

I paussnacket skulle vi försöka hålla upp tempot och checka högt eftersom de redan började bli trötta och gick på bara två backpar. Dessutom saknade Järna sin backklippa, Berra Karlström, som brukar göra bra matcher mot oss.

Vad händer i andra?
På vägen ut genom spelargången slarvar någon bort vår nedtecknade Gameplan!
--Vi känner oss vilsna; tempot rasar, trycket i offensiven likaså. Vi visar dålig skärpa i passningar och i anfallszon skjuter vi ibland både högt och utanför och träffar vi mål så står Charlie i vägen och motar det som kommer. I slutet av matchen tråcklar vi in en retur och fastställer 4-0 och är klara för nästa omgång i DM.

Putte fick hålla nollan efter ännu en kanoninsats. Återkommer om räddnings%, fick error i räknaren!

Vi kan konstatera att vi lyckades vinna matchen utan att spela på topp. Vi fick spela på ledning hela tiden och det fanns en viss trygghet i spelet.

Tyvärr så föll vi åter in i vårt ”träningssyndrom” med hakningar, trippingar etc och drog på oss hela fem tvåor. Det kommer absolut inte duga om vi tänkt oss överleva ytterligare matcher i dm.
Publicerad: 7 november 2012