Comebacken i Elitserien blev lyckad

I år har vi lite färger att försvara; Vi vann elitserien före AIK säsongen 07/08 och nu fick vi en bra start efter besöket i Ältahallen.

Älta IF, som kom på övre halvan i Elitserien förra säsongen, stod för motståndet.

De ställde upp tre fulla femmor och vi var kort med folk, endast 11 ute och Putte i mål.

Första perioden var helt jämn, vilket skotten 12-12 även visade. Det var chanser åt bägge håll men de båda keeprarna höll tätt och perioden slutade mållös. Närmast mål var Nibbe med ett stolpskott.

Fyra minuter in i andra perioden lyckas vi spräcka nollan. Nibbe gör en uppåkning och pucken hamnar hos Bros som vispar in pucken.

Efter vårt mål var det som att alla krafter tog slut och de tog över spelet helt. Det gav utslag att vi var kort om gubbar och vi gick verkligen på knäna i andra perioden. Älta hade allt spel och mycket av tiden höll de till i vår zon.

Med bara två minuter kvar kan vi inte hålla emot längre och kvitteringen är ett faktum efter att de surrat en bra stund runt Putte. Esa och Besse sa till varandra efter målet….bara vi klarar två minuter till så har vi i alla fall oavgjort….

I nästa byte fixar vi att hålla pucken från egen zon och får till en tekning i anfallszon. Vi lyckas lira lite puck och Tony hittar rätt med ett kanonpass till Bros som får till en bra träff från slottet. 2-1 och klockan visar18,55…..vi håller ut resten av tiden och segern är klar!

Putte gjorde ett fantastiskt jobb i kassen, skotten i andra slutade 7-17. Tack för att du är tillbaka på allvar!

Vi var många som kämpade, Valle och Tony hade bra fart på rören trots en match i benen dagen innan. Rune fick, motvilligt, hoppa in som center och skötte det jobbet utmärkt.

Förutom Putte, var matchens stora utropstecken Jesse Cedendahl på vänsterkanten. Han gjorde en kanonmatch och förmodligen sin bästa match i Kringelstantröjan.
Publicerad: 27 oktober 2014