Juniorerna upp i serieledning

IFK Tumba stod för motståndet. Vi spelar ju med ganska många ”överåriga” i laget och jag roade mig även denna gång med att titta på åldern mellan lagen. Tumba snitta 39 år och vi 46……..nu skulle det väl bli åka av!

Tumba lirade ännu bättre än vår första skalp, Tullinge. Dessutom spelade de ganska tufft med mycket kroppskontakt som vi kanske inte riktigt är vana vid. Bland annat åkte Nibbe på en rejäl propp när han blev inskickad i sargen i första perioden. I pausen hade kinden svullnat upp rejält, men som den krigare han är lirade han klart matchen.

Redan i tredje bytet hängde vi första målet. Jakob/Lill-Erik måla efter pass från Olle.

Gurkan, som står på skadelistan, var med och fick förtroendet som coach. Vi hade överskott på backar så han satte helt sonika ihop en ”backkedja”; Jakob, Olle och Dala. De tackade för förtroendet och gjorde ett bra jobb i kedjan. Mycket bra coachjobb.

2-0 och ledning i paus speglade inte riktigt matchbilden. Vi fick mest ägna oss åt försvar men vi gjorde det bra. Vi kan tacka Finn i målet för ”nollan” bakåt efter mycket bra spel i första.

I början av andra gick Tumba snabbt upp till 2-2. De drog dock på sig mycket utvisningar i andra och vi får nog tacka domarna för utdelningen framåt. Hela tre av målen i andra perioden kom i PP. Sista målet satte sen Kajan-King i tom bur med bara nio sekunder kvar. Slut 6-3. Lite stora siffror och ingen hade nog höjt på ögonbrynen om vi tappat poäng eller förlorat!

De som lyste i matchen var förutom Finn, alla backar. Förutom bra försvarsspel så stod de dessutom för kvällens samtliga mål framåt, plus flertalet assist. Svårslaget!

Flest kringlor för kvällen gick förstås till en back, Kajan-King. Tre mål, en assist och ett fenomenalt rörligt backspel. Han valde ett bra tillfälle att dominera på, flera gamla laglirare fanns i motståndarbåset. Det var dessutom kul att för en gångs skull se Kajan riktigt trött efter en match!
Publicerad: 3 november 2014