Roadtrippen avslutades med ytterligare en seger för Alaget

Vallentuna BK ställde upp med två femmor och för första gången i år fick vi ihop tre fulla linor på en bortamatch.

Vi startade bra och i högt tempo, så deras 1-0 mål kom lite överaskande några minuter in i matchen. Vi fortsatte dock på vår inslagna väg med hög forechecking och försvar i anfallszon. Det fungerade bra och i mitten av perioden hittar Tony Kajan som smugit in i slottet. Ett distinkt avslut och det var kvitterat.

I boxplay snappar Tony Nightsniper upp ett felpass och i friläget gör han som han brukar. Ledningsmål i periodens slutminut satt skönt. 2-1 i paus.

Andra perioden hann knappt börja när vi snurrar i anfallszon. Gurkan hittar Valle med ett läckert pass som skär genom zon. Valle gör inget misstag utan sätter upp den snyggt i nättaket.

Vallentuna kom igen en del i andra och skapade en hel del chanser, men Finn i kassen var omutlig. Mitt i perioden och ännu ett boxplay. Återigen är det Tony som assisterar och nu hittar han Bros som får fritt fram mot målvaken och gör inget misstag. Matchens sista mål och vinsten skrevs till 4-1.

Matchen igenom hade vi hiskeligt svårt att spela oss ur egen zon på ett bra sätt. Mängder med felpass och felbeslut gjorde att det var ganska virrigt i egen zon större delen av matchen. Detta kan vi absolut förbättra.

Nåt verkligt positivt var att se en av våra femmor anamma vårt försvarsspel matchen igenom med aggressiv forechecking och tungt hemjobb. Det gillar coachen!!

Dala som center med Kjelledal och Jesse på vingarna och J Alin och Besse som backar. Det var en fröjd att se deras jobb matchen igenom. Massor med kringlor till hela linan, en kanoninsats.
Publicerad: 18 december 2014