Juniorerna fortsatt obesegrade i div. 1

För att få fart på juniorerna och våra Rookies berättade coachen att ju fortare man åker, desto snabbare går klockan! Ett lockbete som fungerade då det vankades bira direkt efter matchen. Våra junisar och nya lirare skötte sig utmärkt hela fighten.

Vi fick dock ingen bra start utan Brinken gjorde både -0-1 och 0-2 i första perioden.

Direkt i andra reducerade vi efter ett dragskott uppe vid blå från Rookien Kenta Lindberg. Det var ett viktigt mål personligen, för han snodde med sig pucken hem. Grattis! Assisten kom från en annan Rookie, Herr Andersson.

Kvitteringen kom också ganska snabbt. Dala Lirar Mörk som snyggt rundar keepern och lägger retfullt in den i kassen.

Med sju minuter kvar står matchen och väger. Nu kliver ännu en Rookie in i handlingen, Peter Sjögar. Han får en assist från Bros och kan enkelt styra in dagens första mål.

I spel 6 mot fyra, med tom kasse och underläge 3-4 kämpar vi frenetiskt för en kvittering. Sjögar bryter in från högerkanten och lossar kanonen, pang, tvåmålsskytt och kvitterat. När vi tittar upp på matchklockan visar den 19.50….Puh, en räddad poäng och resultatet 4-4 var rättvist.

Det var en riktig Rookieafton. Även i mål hade vi en Rookie och det var hans första match i Kringelstans fina dräkt. Andreas ”Backis” Backman gjorde en bra insats och kan inte lastas för något mål bakåt.

Att vi inte vinner några matcher i utvisningsbåset visade vi återigen. Tre av deras mål gjordes när vi spelade boxplay.
Publicerad: 26 januari 2015