Svängdörrar i toppmötet mot Huddinge IK

Vi började matchen rappt och hade bra tryck framåt. Redan efter en minut var Sjögar påpassligt framme och slog in en retur.

När vi gick fram till ledning 4-2 efter tolv minuter kändes det fint, trots att vi inte alls spelade bra. Huddinge gnetade sig dock ikapp till 4-4 i paus.

Det mest minnesvärda från första perioden var Esas mål. Han kliver över röd och skickar upp pucken mot taket för att lägga ner den djupt i anfallszon. Pucken studsar i isen och keepern lämnar målet och skall fiska upp den med plocken. På nå’t underligt sätt lyckas han missa och styra in den själv i kassen. Esa själv fick inte se målet eftersom han åkt för att byta.

Lika inför andra och på tå……tyvärr gick det lite fort i andra. På mindre än två minuter kastade dom in tre kassar och efter fem minuter på klockan smashade de in 8-4.

Nu började jakten och vi tog in mål för mål, 5, 6, 7 skickade vi in, men tyvärr räckte vi inte riktigt ända fram. Slutresultatet blev tyvärr en förlust med 8-7. En poäng i matchen hade räckt för att skapa en direkt seriefinal mellan oss och Boo. Nu blev istället fyra lag inblandade i racet om en elitserieplats.

Sett över matchen som helhet gjorde vi ett bottennapp. Vi hade svårt i egen zon, vi spelade stressigt och de kontrade ovanligt enkelt på oss. För att beskriva Kringelstan denna kväll citerar jag vår K Eloranta: ”Idag var det mycke hjärta å lite hjärna”! Det förklarar tydligt att vi lirade matchen utan innehåll i hjälmen!

Det verkligt positiva för dagen är att våra bålgetingar, Mörk och Holma, har hittat varandra igen och trivs på isen. De har fått tillbaka sina leksaker. Deras hinkar och spadar har legat gömda i förrådet en längre tid, men Kenneth fann de nyligen gömda bakom ett element.

Två mål vardera och ett mycket bra spel i offensiv zon. De lämnade varken keepern eller backarna en lugn stund när de var på isen och tryckte på framåt. De hade bra uppbackning av Gurk som skötte hemjobbet.

Det positiva tar vi med oss till upploppet i div.1 södra.
Publicerad: 10 februari 2015