Seriefinal för div. 1 Södra i Templet

Årets sista seriematch för juniorerna.

Vi startade matchen lite försiktigt då vi hade senaste mötet mot Boo i bakhuvudet. Då forecheckade de oss stenhårt och vi hittade aldrig nåt botemedel mot dem.

Vi har försökt skärpa oss, men vi fortsätter att dra på oss tvåor. Åtta minuters spel i boxplay gör naturligtvis sitt till, att motståndarna får ett visst spelövertag. Det övertaget i första perioden utnyttjade de och följdriktigt tog de ledningen efter åtta minuter. Inom loppet av två minuter föll ytterligare två mål, ett för vardera laget och vi gick till pausvila med ett mål i baken, 1-2.

I andra perioden höll vi oss på isen och vi tog tag i taktpinnen. Vi lyfte vårt spel och i mitten av perioden kom kvitteringen och matchens sista mål som betydde 2-2. Inget målfyrverkeri denna gång och vi får tacka Finn i målet att vi inte släppte in mer bakåt. Han gjorde en kanonmatch.

Bland utespelarna var det återigen juniorer som stack ut. Femman med Mörk, Rydan, Holma, Jakob och seniorförstärkningen Kaj, var de som stod för det mesta och bästa som skapades framåt.

Lekkamraterna Holma och Mörk har verkligen hittat tillbaka till varandra igen. Homer blev dessutom tvåmålsskytt med assister från Mörk och Jakob.

Matchens klarast lysande prestation gjordes vid 1-1 målet. Mörk trampar ner i zon från vänster och bakom mål, Holma smyger med bakom och gör sig spelbar. Alla väntar på att Mörk ska göra det försvarsbackarna vill, dvs fortsätta med pucken runt mål……...men vad gör karln,….. han lyfter på skallen, ser Holma och lägger tillbaka vid första stolpen! Pang öppet mål…….i båset ställer sig coachen upp och hoppar jämfota och skriker yes, yes,yes, underbart !!!!

Det finns fortfarande en liten, liten chans till serieseger. Dock måste några andra resultat gå våran väg Vi avvaktar och ser.
Publicerad: 22 februari 2015