Tre kronor målvakt på besök i AXA Sportcenter

Nacka chocköpppnade mot oss med bra skridskoåkning och ett passningspel SSK skulle bli avundsjuka på. Exakt en och en halv minut tog det för Nacka att skicka in tre kassar i vår bur och då hade det gått 3.57 av första perioden.

När vi äntligen fick tag i pucken lyckades vi jämna ut spelet en aning även om motståndarna kändes starka och trygga i sin ledning. Det var chanser åt båda håll men inga fler mål föll i första perioden.

I andra perioden fortsatte målskörden för bortalaget och de gjorde ytterligare tre mål. Slutresultatet skrevs till svidande 0-6 och första seriematchen i år vi inte lyckats spräcka nollan framåt.

Vår stackars Rookie i mål, Andreas Backman, var förtvivlad. Han försökte vara positiv efter matchen, men jag tror förväntade sig lite mer hjälp av utespelarna i ett elitserielag…..Nu vet du vad du har att vänta dig framöver…försök att inte bli avskräckt!!
”Backis” gjorde en kanoninsats mellan stolparna.

Vi vann faktiskt skottstatistiken och hade en hel del vassa chanser som vi tycke var givna mål. Deras keeper var omutlig.

Det visade sig att de plockat in sin juniormåvakt Magnus Eriksson i kassen. Med VMguld, landskamper och ett antal SHL-säsonger i bagaget blev det tufft för våra forwards. Han lirade dessutom aktivt så sent som 2012.

Vi gratulerar Nacka till en rättvis seger. Nu återstår bara Huddinge borta i serien och vi har goda chanser att hänga kvar i Elitserien.
Publicerad: 27 februari 2015