Tung bortamatch för knattelaget

Haninge tog omedelbart kommandot med sin vassa skridskoåkning och fina passningsspel. Det mesta av spelet var förlagt till vår zon, med sporadiska anfall från vår sida. Vi hade, återigen, svårt att få pucken ur zon, även när vi hade kontroll på den.

Vi stretade emot bra första halvan av perioden och deras första mål kom först efter 14 minuter. Vi kan tacka Backis för att det inte ringde tidigare.

Deras mål blev lite proppen ur, för inom fyra minuter gjorde de ytterligare tre mål och vi gick till vila med 0-4 i baken.

Vår främsta utespelarprestation stod Sjögar för. In i zon på högerkanten, skapar yta med en snabb dragning vänster och inne i slottet trycker han vackert in en handledare snyggt nere på dämpsidan. 1-4 och lite hopp.

Repliken kom lite för direkt. Två snabba mål från Haninge och hoppet släcktes fort.

Slutresultatet, 2-7, var smickrande siffror för oss. Utan vår keepers storspel i mål hade det blivit tvåsiffrigt. Klart bäst i laget denna afton. Tack Backis!

Kringlor går även till Kaj som gjorde en kanoninsats från sin backplats. Täckte ytor, bröt passningar och höll Haningekillarna på avstånd från vårt mål.

Framåt hade vi det tungt och ingen kedja var tillräckligt vass för att kunna skapa ordentligt tryck. De gånger vi fick chanser skapades de oftast av herrar Mörk & Sjögar.

Haninge är utan tvekan det hittills vassaste motståndet, så här långt i serien.
Publicerad: 17 december 2015