En spelvändning från seger

Det blev en mycket jämn match med chanser åt båda håll. Första perioden var länge mållös men i slutet ringde det tyvärr bakåt två gånger.

Deras första mål gjordes av Södertäljebekantingen Micke Rönnbäck, som under alla ungdomsår farit runt i Tälje och formligen öst in mål. Det var fel kille att släppa in fri i slottet!

0-2 i paus, men redan efter fem minuter hade vi utjämnat. Två backmål, genom Berra och Nibbe.

Även En forward lyckades göra mål. Efter två assist i förra A-lagsmatchen slog Valle till med kassen som betydde kvittering till 3-3. Nu kände vi poänglukten på nära håll med sju minuter kvar av matchen.

Med kort tid kvar av matchen fick vi ett gyllene läge att ta ledningen och troligen vinna matchen. Skott på mål och Abris framme på returen i fint läge---aj, aj, pucken i nätet på burgaveln…….Deras back snappar upp pucken och blixtsnabbt kommer ett långt uppspel till mittzon. Deras forward glider in i vänstra slottet och avlossar…pang…..3-4 och god natt!

För första matchen detta premiärår i Elitserien +50, spelade alla i laget utan att kliva av. De tre tidigare matcherna har en nyckelspelare per match tyvärr skadats och fått kliva av.

Kringelstan gjorde sin hittills bästa insats för säsongen i Elitserien. Det kändes därför lite extra surt att vi inte fick någon poäng med oss i den helt jämna matchen.

Det som kan lyftas fram denna afton är laginsatsen. Alla jobbade föredömligt för laget över hela plan och framförallt i försvarsarbetet.
Publicerad: 14 januari 2016