DM äventyret gick vidare på en ön

Trots, att vi modigt nog, tog färjan över sundet kom samtliga anmälda till matchstart. Vi hade skrapat ihop ett bra gäng och samtliga knattar som ej hade skador ställde upp och var tillgängliga för spel. Tre fulla, pigga femmor i blå tröjor.

Vi hade nog blivit uppskrämda av tidigare matchrapporter för uppträdandet var lite avvaktande från vår sida i starten. Efterhand tog vi dock för oss mer och mer.

Matchen präglades av många utvisningar. Dessa var inte jämt fördelade utan Skå drog på sig åtta av matchens nio tvåor…………… Mumma för Kringelstan………………..

Kringelstans första PP efter 6 minuter……resulterar i att Skå hittar ett långpass mellan backarna, friläge och 0-1.

Kringelstans andra PP, en minut senare, där vi får lira 5 mot 3………….En blå snubblar på den höga offsidelinjen och vips ett nytt friläge…..0-2.

Vi hade en hel de chanser i första perioden:

Friläge, men Keepern räddande Tonys skott med utsidan av plocken.

Mattis fick på ett fint lågt skott rakt i nätet när Homer skymde målvakten. Alla, inklusive motståndarna, trodde det var mål. Tyvärr hittade domaren ”offside i målgården”. Ser man det objektivt, var det en klockren domarmiss.

Homer trycker in en retur påpassligt. Tyvärr ljuder periodsignalen samtidigt som han trycker in pucken och domaren godkänner ej, helt korrekt, målet.

0-2 i paus och vi känner att vi definitivt har häng.

Redan i andra minuten gör de dock 3-0 och uppförsbacken blev brantare.

Kanske var det taktik från deras sida att dra på sig alla utvisningar! Maken till dåligt spel i PP är svår att finna. Även om vi hade pucken mesta tiden, hade vi otroligt svårt att skapa riktiga chanser trots det numerära övertaget i större delen av perioden.

De lyckas även trycka in en sista puck på en kontring och slutresultatet blev 0-4 och sorti ur DM för denna gång.

Siffrorna speglar inte hur det såg ut på isen. Vi vann skottstatistiken och hade ett klart puckinnehav med siffrorna 59% - 41%. Ytterligare ett tecken på de missvisande siffrorna är att matchens lirare blev deras Keeper.
Publicerad: 22 februari 2016