A-lags premiär i templet

Något överraskande så var det inte utsålt i templet, från pressläktaren uppskattades det till att endast hälften av platserna var sålda.
Efter juniorernas stjärnsmäll dagen före så kunde man ganska omgående se att försvarsspelet var något coacherna hade tryckt på i taktikgenomgången, det var tillknäppt spel och hemjobbet går i första hand.
Trots det så är det Nacka som tar ledningen i powerplay knappt fem minuter in i matchen.
Så sakteliga verkar det som nerverna släpper och efter 14 minuter håller sig Jesse C påpassligt framme och trycker in en retur efter ett längre anfall med bra tryck mot motståndarkassen.
Nu verkar Kringelstan ha fått upp ångan rejält och dryga tre minuter senare bjuds vi åskådare på riktig hockeygodis när rookien Niklas Määtä snurrar upp Nacka försvaret på ena läktaren och deras keeper på den andra innan han elegant lägger in ledningspucken i mål, även i det här fallet kan det konstateras att sportchefen har lyckats bra på transfermarknaden som har signat en sådan förstärkning och enligt initierade källor till en billig penning.
Andra perioden startar jämnt men efter fyra minuter åker vi på en utvisning (enligt den drabbade helt felaktigt) och i powerplay kan Nacka kvittera, fortsättningen av matchen är ganska jämn men där Nacka tar över matchen i slutet utan att få in något ledningsmål.
Putte i målet skötte sig utmärkt och ett bra försvarsspel från samtliga spelare då de enda målen som släpptes in kom i boxplay, totalt sett så var det en godkänd match med ett rättvist resultat 2-2.