Dramatik före matchen

Elva utespelare plus keeper skulle ta sig an den svåra bortamatchen mot Trångsund men redan under dagen kastar två spelare in handduken och på väg till matchen så drabbas Tony ”night snipern” Asplund av sjukdom och fick bege sig till akuten, läkarteamet kunde i efterhand ge lugnande besked.
Tyvärr har Trånkan mörkat matchprotokollet så inga tidsangivelser finns att tillgå.
Man kunde omedelbart se att med endast 8 utespelare så var det inte forechecking som gällde utan smart och betydligt mindre jobbigt styrspel, taktiken fungerar och fullt rättvist kan A-lags debutanten Magnus Holtmar Andersson ge Kringelstan ledningen när han elegant håller i pucken den där lilla extra tiondelen så att målvakten hinner lägga sig innan han lyfter in i mål. Av bara farten så kommer även 2-0 när Jesse C visar vilken pålitlig måltjuv han är, alltid på rätt ställe, när han skickar in pucken i mål.
Det koncentrerade spelet både fredar det egna målet och skapar fina chanser framåt men så vips i slutet av perioden sviktar koncentrationen när pucken inte fås ut ur zonen och reduceringen är ett faktum.
Pausvilan är välbehövlig men direkt i inledningen gör ”Trånkan” tidernas tur mål, ett hopslag ute i sarghörnet och ingen ser vart pucken tar vägen men den går i en vid båge över 4-5 man plus Kenta Borgen och in i målet, det målet kommer dem aldrig göra om.
Knäckande? nej inte idag utan några byten efter kvitteringen blir Mats V fint frispelad av Johan A och han har gått om tid på sig att välja kryss innan han lägger en liten myra mellan benen på keepern (från pressläktaren såg det ut som ett missat skott) och Kringelstan är återigen i ledningen.
Helt ologiskt så kvitterar ”Trånkan” när dem kontrar in en puck i boxplay och när dem även får in ledningsmålet så orkar väl inte Kringelstan resa sig men jo idag gör dem det. Även ”Gurkan” verkar sikta högt men får iväg en isare som lurar målvakten totalt, grattis ”Gurkan” till två mål i A-lags premiären.
Avslutningen blir högdramatisk när domarna kliver in i handlingen, efter att ha blundat för ett riktigt fult övergrepp så åker i momentet efter en i vartdera laget ut på 10 min men där bara Kringelstan får en 2 minutare, men i det efterföljande boxplay spelet så skapar vi inte mindre än två frilägen där framför allt Niklas M blir hakad av inte en utan två motståndare utan åtgärd från domarna.                4-4, med bud på mera, borta mot Trångsund med bara åtta utespelare måste ses som en framgång.
Hela laget från debutanten Kenta B i målet till alla utespelare för helgjuten insats det värmde att se både taktiskt och offerviljan.