Kringelstan – Älta +45

För juniorerna var det lite upp till bevis om all träning där fokus har legat på försvarsspelet skulle ge någon effekt, kanske rent av ta sina första poäng för säsongen.

Som vanligt hördes mantrat från båset ”kom igen gubbar nu är vi vakna från start” och det var dem i sexton sekunder……. 0-1 när en Ältaspelare blev elegant framspelad av Kringelstan.

Något annat som var väldigt speciellt var att tre spelare hade använt samma klyka och som jämförelse kan man nog säga att Bambi brukar ha väldigt välslipat vilket visade sig under ett flertal händelser under första perioden.

Esa tar efter ett par minuters virrigt spel en taktisk utvisning för att väcka laget och det verkar fungera, tredjefemman lyckas under ett längre anfall checka fast Älta och till sist får Valle ett fint skottläge och det är kvitterat.
Nu spelar Kringelstan riktigt bra det ända som stör lite är det där med skridskorna, efter dryga halva perioden så kan Älta återta ledningen då Olle både har ramlat och halkat runt ett tag.
Man kan ju även få lite hjälp av dåligt slipat, två minuter senare får Peter A pucken och eftersom han är den som har halkat och ramlat mest av alla så koncentrerar han sig enbart att åka rakt mot mål och när han har kommit tillräckligt nära så skjuter han en kanon rätt upp i krysset, inga krusiduller där inte

Nu är Kringelstan helt överlägsna och Älta börjar visa prov på väldigt dåligt humör med ett antal utvisningar som följd så i 5-3 läge så hittar Molle elegant fram till Nibbe som smäller in ett direktskott till 3-2.
Resten av perioden fortsätter på samma övertygande sätt när Jocke smäller dit 4:an och Molle 5:an och det är bud på fler då juniorerna visar upp sitt absolut bäst spel för säsongen så det är glada miner i hemmalaget under pausvilan och taktiksnacket handlade bara om att ”ta det lugnt, nu leder vi, sarg ut”

Andra perioden börjar darrigt men inget mål i baken i första bytet men det kommer däremot i andra och tredje och fjärde…….. så helt plötsligt är det oavgjort och nu syns det väl att det är ett lag utan självförtroende.

Kringelstan återtar ledningen när Valle råkar pilla in en puck men det är inte alls samma fart i hemmaspelet som det var i första perioden (så mycket för den hårda träningen).
Efter elva minuter i andra kommer så nästa ras då Älta gör tre mål på dryga två minuter när dem går ifrån till 6-8 vilket också visar sig bli slutresultatet.

Det var inte lätt för pressen att få några uttalanden efter matchen då det var mycket tomma blickar, mumlanden och en och annan svordom.
Det känns väldigt olyckligt att säsongens bästa period av junisarna skulle följas av den sämsta så det är svårt även för en objektiv reporter att kunna dela ut några positiva omdömen utan alla får nog underkänt och får försöka komma igen nästa match.