Jesse visar vägen

På Måndagskvällen var det dags för J45 att spela sin andra seriematch för året och det var A.C Camelen som kom på besök, ett kanske lite mindre klassiskt klingande hockeynamn. Något som uppmärksammades på läktaren var att motståndarlaget hade en högre medelålder än Kringelstan, den äldsta var född 46!

Inte mindre än tre backar kastade in handduken på matchdagen så coachen gjorde som vanligt och flyttade ner Niklas ”Erlingmark” Dahlqvist på backen.

Tämligen omgående tar Kringlorna tag i taktpinnen trots en utvisning på Jesse som var rejält taggad för kvällen, 1-0 kommer efter dryga fem minuter spel när Jesse får ett pass av Renberg och kommer in i slottet och skjuter ett välplacerat skott intill stolpen.

När ca nio minuter är spelade skickar en Camelen spelare iväg ett antingen helt misslyckat skott eller ett ännu sämre pass som är på väg ner i sarghörnet men träffar en medspelare högt upp i bröstet och sedan in i mål helt otagbart för Borgen och ett mycket turligt mål för Camelen.

Kringelstan skapar mängder med bra chanser men att göra mål verkar inte ha varit prioriterat på träningarna (eller hur Valle!).
I periodens sista minut ledsnar Vesslan och kliver fram på offensiva blå och bryter ett uppspel fintar bort lite motståndare och får ner målvakten och lyfter upp pucken i nättaket, mycket snyggt.

Redan i andra periodens första minut glöms ett par motståndare bort framför Borgen och dem kan ostört kvittera till 2-2.

4,21 in i perioden spelar Kenta och Tony fram Dala som kommer in i zonen på vänsterkanten och från tämligen långt håll sätter han pucken i bortre krysset med ett lika hårt som välplacerat skott.

Resten av perioden kan nog beskrivas som en enda lång väntan på slutsignalen för sällan har nog Kringelstan spelat sämre, skotten förloras i andra perioden med 6-17 totalt 21-22.

Dem som kommer undan med godkänt är Borgen i kassen, Dala både för målet och att han käkade puck men kom tillbaka till matchen men framför allt Jesse som hade ett finger med i det mesta som hände, ett mål, två utvisningar emot sig, en utvisning med sig och ett riktigt fighterhjärta matchen igenom.

Som lite kuriosa kan nämnas att Camelens nr 24 spelade mer eller mindre nonstop matchen igenom förutom två minuter på botbänken.