Örby/Östberga hängde inte med

Det märktes rätt omgående att all träning och det hårda matchandet på Åland hade fått fart på benen för Kringelstan börjar matchen i ett högt tempo, det är också kul att se att dem spelarna som inte kunde följa med till Åland hade skött sin träning utmärkt (även om Esa såg väldigt trött ut under nedjoggningen efter matchen).

Med två femmor till start sätter Kringelstan upp ett högt tempo i matchinledningen och efter dryga fem minuter av matchen så visar Esa sitt spelsinne när han hittar Valle mitt i slottet med en perfekt pass som inte ens han kan missa.

Berra gör 2-0 och Esa ökar på ledningen till 3-0 under andra halva av första perioden innan vi på läktaren får se ett av de bättre boxplay man sett på länge, Jocke åker på en hårt dömd utvisning (givetvis helt felaktig) tror nog hemmalaget att det här är deras biljett in i matchen.
Kringelstan tar omedelbart tag i pucken trots förlorad tekning (Örby hade ett övertag i tekningsstatistiken med ca 95-5%) och efter att ha hållit pucken i 1,20 så hittar Tony fram till Berra som spikar paussiffrorna till 0-4.

Andra perioden fortsätter i samma stil som den första även om hemmalaget lyckas reducera två gånger när koncentrationen för några ögonblick sviker i bortalaget men eftersom Kringelstan gör tre så är det ingen fara på taket.

Slutsiffrorna skrivs till en 7-2 seger och trots sju mål gjorda framåt så var det som gladde mest det uppoffrande defensivarbete som hela laget visade upp, en stark laginsats från Borgen i kassen och alla tio utespelarna.
Målen gjordes av Valle 3, Esa 2 och Berra 2.