Det stora poängrånet

Det var Älta serieledarna i P-35 som kom på besök på måndagskvällen, ryktet gjorde gällande att det var ett mycket bra hockeylag och det ryktet visades sig stämma.
På pressträffen före matchen poängterade coach Mörken att vi inte kunde förvänta oss något skönspel utan det var ett disciplinerat försvarsspel á la Huddingematchen som var dagens taktik.

Det syntes tydligt redan från start att skulle Kringelstan ha någon chans så behövdes det ett bra försvarsspel för Älta tog kommandot direkt och Backis fick visa upp några vassa räddningar redan under matchinledningen.

Efter fyra och en halv minut så spelar Peter A en passning till dagens debutant Mattias Gelin som kommer in längs vänsterkanten och PANG ett kanonskott sitter i bortre krysset, vilken premiär! En stor eloge till scouterna som hittade honom mitt under säsongen (även en tidigare ungdomstränare hörde av sig till redaktionen och ville ha ”cred” för målet)

Redan bytet efter bjuder Kringelstan på hockeygodis när pucken går som på ett snöre och avslutas med klapp klapp spel mellan Vesslan och Mörken där den sistnämnde får äran att smälla in tvåan i öppenkasse, ett mycket vackert mål.

Nu börjar Älta fundera på vad som händer med tanke på deras spelövertag och ännu mer förvånade blir dem efter elva minuters spel när Mörken snor åt sig pucken i mittzonen spelar fram den till Sjögar som trampar sig fri mellan backarna och i ett friläge skjuter 3-0 till hemmalaget. Vilken utdelning då ungefär hälften av hemmalagets skott på mål går in.

Säg den glädje som varar för evigt 13,16 in i första perioden skipas det lite rättvisa när Älta reducerar till 3-1 när Kringlorna för ett ögonblick släpper koncentrationen i defensiven.

Den stora belägringen

Resten av perioden kan nog beskrivas som en enda stor belägring av hemmalagets zon, tillskillnad mot Huddingematchen så lyckas inte Kringelstan hålla sig från utvisningsbåset men trots bland annat ett 5-3 läge lyckas inte Älta göra något mer mål under första perioden för längst bak hade hemmalaget en vägg i form av Backis som tar allt Älta bombarderar honom med.

Andra perioden fortsätter som den första avslutas och efter tre minuter så kan inte ens Backis stå emot, Kringelstan tappar en puck i egen zon och via ett hårt och välplacerat skott så är det 3-2.

Belägringen fortsätter och bästa sättet att beskriva klasskillnaden är väl skottstatistiken som i andra perioden är förkrossande 3-20 (totalt 11-37) så alla förstår nog att det är spel mot ett mål men hemmalaget visar upp ett imponerande fighterhjärta när dem gör allt för att freda sitt mål.

Men trots ett flertal powerplay och ett avslutande 6-4 spel så är det ingen mer som lyckas överlista den för dagen omutlige Backis, så till stor glädje för hemmalaget men väldigt orättvist så vinner hemmalaget matchen och man kan förstå om bortalaget känner sig rånade på poängen. En seger som kan visa sig vara betydelsefull i en så här lång och hård serie.

Fem plus delas ut till allas fighterhjärtan och Backis målvaktsspel får nog sex plus.
Även kul att se den goda uppslutningen både på ledarsidan alla funktionärer och sist men inte minst att supporterbussen från Stockholmstrakten återigen kom fram välfylld.