A-laget – Älta

En vecka efter att P-35:orna hade rånat Älta på poängen kom dem tillbaka med sitt A-lag för att försöka ta revansch, att intresset för matchen var stort märktes då läktaren fylldes med supportrar redan innan värmningen.
Två debutanter märktes i hemmalaget dels Kajan som hade imponerat coacherna med sitt spel så dem beslutade att han skulle få en chans i A-laget.
På grund av tunga skador på Putte och Borgen så finns det bara en målvakt kvar att tillgå så Älta ställdes även denna gång mot Andreas ”väggen” Backman som därmed får göra en väldigt tidig debut i A-laget.

När matchen drar igång så märks det att Älta är revanschsugna samtidigt som Kringelstan är lite ofokuserade och odisciplinerade i sitt försvarsspel för det är mer eller mindre spel mot ett mål i matchinledningen.
Likt förra veckan så är det hemmalaget som inte helt rättvist tar ledningen, den här gången är det Vesslan som efter knappa sex minuters spel får en passning av Renberg på egen blå tar sig in i anfallszonen och med ett skymt välplacerat skott sätter 1-0 pucken.

Älta fortsätter sina fruktlösa att spräcka Backis nolla men historien upprepar sig, den här gången är det Berra som hittar Valle med en macka i mittzon och väl i anfallszonen kopierar han Vesslans avslut och det är 2-0.

Bortalaget fortsätter att dominera, vinner skotten i första perioden med 16-7 men Kringelstan vinner den målmässigt med 3-0, det sista sätter Esa efter att Kringelstan brutit ett uppspel och fri med målvakten gör Esa inget misstag.

I pausen hörs coacherna tjata på forwards att det är ok att hjälpa till i försvarsspelet så att backarna och Backis får lite avlastning.

Spelet jämnar ut sig och fem minuter in i andra perioden får hemmalaget till ett lite längre anfall där Bros och Esa gräver fram pucken till Valle, som från läktaren i alla fall, ser ut som han missar dragningen och lite retfullt glider pucken mellan keeperns ben och in i mål.

5-0 kommer 10 minuter in i perioden när Benny vallar ut pucken ur egen zon och när Ältas målvakt hamnar på mellanhand kan Valle lägga in pucken i öppen kasse.

Efter 12 minuter kommer 6-0 när Kringelstan i sitt bästa anfall för kvällen snurrar runt i anfallet och till sist hittar Berra och Nibbe fram till Tony som inte gör något misstag.

Ältas reducering ska komma och det är när Kajan får lära sig att A-lagshockey trots allt är A-lagshockey, han hänger inte riktigt med i tempoväxlingen som så ofta sker i den här serien och den här gången kan inte ens Backis stå emot.

Älta kan inte tycka att Kringelstan är någon rolig motståndare den här säsongen då man vinner skotten med 30-18 men förlorar matchen med 6-1.
Trots kritiken tidigare i reportaget så förtjänar hela laget en hel del beröm också när man vinner matchen så pass stort, med förstås Backis som klart bäste hemmaspelare.