J45-Åker/Strängnäs

På måndagskvällen var det dags för seriesuveränen Åker/Strängnäs att gästa Templet för match mot J45:orna, när man passerade omklädningsrummet före matchen verkade stämningen vara tämligen hög förmodligen för att SSK hade besegrat något mindre känt lag från Solna trakten.

Det märks redan från start att det är en helt annan koncentration och fart i laget än i Torsdagens match mot Tyresö, framför allt har man återgått till en betydligt ödmjukare inställning till försvarsarbetet.

Efter nästan fyra minuters spel sliter sig Tony loss i slottet och skjuter ett skott som keepern lyckas rädda men då störtar Renberg fram och skickar in returen till stort jubel från den månghövdade publiken, ett flertal hade fyllt på läktaren efter förmatchen.

Tyvärr så står sig ledningen bara i dryga minuten innan en Åkersspelare lämnas alldeles för fri mot den som vanligt alldeles utmärkte Backis i målet men då kan inte ens han stoppa kvitteringen.

Åkers fortsätter att ha ett visst övertag i spelet men när läge ges så är Kringelstan inte sena att utnyttja tillfället men även bortalaget har en alldeles utmärkt målvakt som dock kommer att göra ett misstag.

9,15 in i perioden tar sig Tony återigen in i zonen och släpper ut pucken på Åhs som drar in pucken på mål och även om Åkersmålvakten är bra så gör han här ett misstag som Backis aldrig har gjort under sin karriär när han lyckas stöta pucken över sig men inte över målet utan pucken går i en båge över honom och in i målet.

Ledningen står sig till dryga femton minuter in i perioden när en Åkers forward kommer väl långt in i slottet och lyckas hitta femte hålet på Backis, ett av få misstag i försvarsarbetet som annars lyckas ge Backis fri sikt vid de flesta skotten.

Ju längre matchen lider så märks det att Åkers är vana att dominera och mer eller mindre defilera hem matcherna för det är lite mer konfunderade miner när dem möter en motståndare som står upp bra och skapar lika många chanser som dem själva gör.

Efter sju minuter brakar en av Åkers mer tongivande spelare (nr 20) och Bros samman framför hemmamålet och vet inte vad Bros får in för någon träff för Åkersspelaren faller som en fura (eller en Italiensk fotbollsspelare), det hela slutar med 2+2 på bägge spelarna då man även går hårt åt varandra verbalt.

Matchen fortsätter i samma stil men bortalaget får ett ypperligt läge när dem får ett powerplay efter 15,36. En halv minut in i powerplay spelet trycker nämnde nr 20 in ett slagskott i krysset bakom Backis, målet döms helt riktigt bort och skytten som därmed står för sin tredje utvisning så blir det matchstraff.

Det blir inga fler mål i denna jämna match där även skotten fördelas tämligen jämnt 23-25.

Hela hemmalaget får beröm för sin insats då man står upp bra spelmässigt och kämpa insatsen var det inget fel på då jag misstänker att samtliga spelare var rejält svettiga efter matchen, enda smolken i bägaren var att Vesslans säsong med stor sannolikhet tog slut när han återigen drog upp en gammal skada.