Kringelstan – Saltsjöbaden

Redan dagen efter den lyckade premiären mot Järna så var det återigen dags för juniorerna och den här gången var det Saltsjöbaden som stod för motståndet, redan dagen före hade lagledningen meddelat att Mörken skulle vila då det skulle vara alltför tufft för honom att gå upp i Juniorlaget och spela match två dagar på raken.

På mediaträffen före matchen så meddelades det att trots sin rehab efter Järnamatchen så kunde Mattis inte heller spela, som om inte det räckte skulle tydligen Kenta L på kurs (hur kan det gå före en seriematch??? Skärpning Kringelstan).

När matchstart närmar sig så börjar vi i media att kolla lite extra noggrant, Kaja som coachen har sagt ska göra comeback och han är uppskriven på laguppställningen saknas, Kringelstan verkar komma till spel med bara tre backar.

Saltis tar tag i taktpinnen omgående och efter ca 1,30 kommer en spelare fri när dem kan utnyttja ett byte och vänder spelet snabbt och vips så var Borgens säsongsnolla spräckt.

I samma veva som målet faller så kliver Kaja in i båset (fint folk kommer sent men det här var nästan gränsfall) och redan i bytet efter vill Olle visa vem som har bäst bössa från blå linjen och när dessutom Bros lyckas styra skottet så är det kvitterat.

Innan matchklockan har passerat tre minuter så presenterar Petter sig för den ganska så stora publiken, dock saknades klacken från dagen före, när han transporterar pucken från egen zon fintar bort några spelare ett ”give and go” och ytterligare någon kroppsfint så lägger han så där elegant som bara han kan in pucken i öppet mål.

Därefter rullar puckarna in med jämna mellanrum och det mest minnesvärda är väl när Olle återigen lossar bössan från blålinjen och den här gången hinner ingen med att styra pucken innan den rasslar i nätet.

7-1 i paus och matchen är avgjord, dessvärre syns det på hemmalaget som kommer ut i andra med en betydligt slappare inställning, det gäller dock inte Borgen som den här kvällen får slita för sitt kontrakt när Saltis vinner skotten med 28-23 trots att dem förlorar matchen med 10-2.

Dala är den forward som behåller sin offensivlusta i andra perioden (gör han väl alltid även som back) i andra perioden vilket resulterar i ytterligare ett par kassar.

Målskyttar blev Dala 3, Valle 3, Bros, Petter, Sami och Olle varsitt.

En tämligen solid laginsats även om det såg ganska lojt ut i andra perioden och bäst betyg i hemmalaget får Borgen och framför allt Petter som dominerade isen med sitt eleganta och lagom elaka försvarsspel samt svepande passningar.