Kringelstan – Huddinge +35

En tråkig måndagskväll i oktober, nej inte riktigt utan det är fest i Templet när knattarna har seriepremiär mot ett av de förväntade topplagen Huddinge.

Matchen startar i ett relativt högt tempo där Kringelstan verkligen spelar tight bakåt men när den första försiktigheten har lagt sig så visar hemmalaget att dem också kan spela anfallsspel men snart har alla spelare lärt sig att det finns två riktigt bra målvakter på isen.

Resten av första perioden är jämn vilket också skotten visar 13-13 men det känns som Backis i hemmakassen får göra aningens mer kvalificerade räddningar.

Andra perioden fortsätter i exakt samma stil och det dröjer till nästan halva den är spelad innan scenariot förändras, Petter tar sig ur egen zon medans forwards bågar runt och lagom när Huddingespelarnas ögon börjar snurra i skallen så hittar han Mörken på bortre blålinjen som i friläge fintar bort keepern och lägger elegant in ledningsmålet.

Klockan hinner bara ticka fram ytterligare ca en och halv minut när Holma tar sig in längs vänsterkanten droppar pucken till Sjögar som rundar försvaret på utsidan och bryter in vid första stolpen och skickar upp en backhand i nättaket, 2-0 och ytterligare ett mycket vackert mål.

Huddinge fortsätter att försöka, mer och mer desperat men Backis är fullständigt omutlig längst bak. När så hemmalaget får chansen i pp så avgörs matchen, Holma hittar, nej Sjögar var det visst som slår passningen till Petter som har smugit upp på bortre stolpen och får tid att ta emot och lägga in 3-0 som också blir slutresultatet.

En eloge till coachen och hans stab som verkligen har fått alla att tänka och spela som ett lag, men även om det var ett utmärkt kollektiv så fanns det givetvis några toppar som Backis som tog samtliga 27 skott, vilket innebar att båda lagen sköt lika många skott under matchen.
Alla fyra backarna gör verkligen en gedigen insats där man inte kan göra annat än imponeras av Olle som äldst på banan verkligen visar hur mycket rutin betyder, och sist men inte minst Mattis som var banans kung bland utespelarna.