Värmdö/Boo - +45

Innan matchen fick vi rapporter om att matchstarten eventuellt skulle flyttas fram då Kringelstans spelarbuss hade hamnat i trafikproblem, som tur var så kom dem fram i tid.

Kringelstan kom till start med två femmor medans hemmalaget mönstrade hela 16 (!) utespelare. När matchen startar så är det Kringelstan som tar tag i taktpinnen och skapar ett visst tryck, däremot så är Värmdö/Boo farliga i sina kontringar och Borgen får visa sin klass när han avvärjer både två och tre frilägen.

När drygt halva perioden är spelad så drar Bros på sig en muskelskada när han är inblandad i en tuff kampsituation, nu löser coachen det genom att flytta upp Dala ( jag kan spela överallt) Dahlqvist i kedjan och gå ner på endast tre backar.

I slutet av perioden drabbas Kringelstan av en utvisning och under den så gör en hemmaspelare en elegant uppåkning och fintar bort både försvaret och Borgen och Värmdö/Boo tar mycket snyggt ledningen.

I inledningen av andra perioden så åker Kringelstan på en ny utvisning och tyvärr så upprepar sig scenariot med ytterligare ett mål i baken, i det här fallet efter att snyggt ha spelat runt pucken innan man lägger in den i kassen bakom en lite övergiven och överspelad Borgen.

Kringelstan fortsätter att kriga på och skapar en hel del chanser och efter dryga fyra minuter av andra perioder så skär Tony in längsmed blålinjen och överraskar målvakten med ett skott tillbaka mot första stolpen, 1-2 och äntligen kontakt igen. Tur att snipern Tony är med i laget då övriga forwards verkar ha blött krut i sina bössor.

Efter ytterligare några minuters spel så händer nästa olycka när Kenta nere i anfallszon fastnar med ena skridskon och ramlar baklänges i isen/sargen, han blir givetvis tvungen att bryta matchen men Kenta meddelade efteråt att han nog skulle kunna vara spelklar efter juluppehållet.

Nu börjar det se lite ansträngt ut i bortalaget när dem är nere på åtta man men man fortsätter att försöka och skapar en hel del chanser utan att lyckas få dit den. När det återstår cirka fyra minuter så uppstår ett missförstånd bland forwards i Kringelstan när dem i sin iver att kontra glömmer alla tre att ta pucken vilket resulterar i ett ypperligt läge för hemmalaget vilket dem förvaltar väl.

3-1 och endast åtta utespelare, nu ser det ut som om luften går ur laget och Värmdö/Boo kan göra både fyran och femman bakom en lite övergiven Borgen.

Trots den klara förlusten ska hela laget ha credd för sin insats då alla kämpade och försökte, hade man bara satt några av sina chanser hade utgången kunnat bli lite annorlunda, det och skadorna fällde definitivt avgörandet.