Huddinge – A-laget

Sista matchen för säsongen när A-laget skulle ta sig an Huddinge på borta plan vilket märktes redan inför avfärden då det var en stor skara yngre fans där som vinkade av sina idoler.

När matchen startar är det Huddinge som tar tag i spelet men Kringelstan är väl med trots att dem hade en match i benen sedan urladdningen mot Nacka kvällen före, scenariot håller egentligen i sig hela matchen med Huddinge som spelförare men där Kringelstan skapar dem farligaste lägena.

Detta står sig fram till 13,27 då en Huddingespelare lyckas trampa sig förbi sin försvarare längs högerkanten och trycker sig in på mål och vid försök två lyckas han peta in pucken bakom Borgen.

Trots ett flertal mycket fina lägen lyckas inte Kringelstan få in pucken bakom juniskeepern i hemmalaget men när klockan tickar upp mot 18 minuter så kommer Dalas gyllene byte, först vid 17,43 så skickar Jesse in en passning från sarghörnet som Dala möter vid första stolpen och stöter in kvitteringen. Endast 23 sekunder hinner gå innan Tony och Jesse samspelar nere i samma sarghörn och den här gången hittar dem Dala fri i slottet där han inte gör något misstag när han skickar upp pucken i högra krysset.

Andra perioden är den första lik men efter fyra minuter tappar bortalaget pucken nere vid tekningscirkeln och en Huddingespelare snappar upp den och friställer en medspelare som ganska enkelt kan kvittera bakom en chanslös Borgen.

Det syns att bägge lagen vill vinna för det är full fart framåt som gäller och jag tror vi på läktaren räknade ihop till inte mindre än 3-4 trippel chanser för Kringelstan där den unge Huddingemålvakten kastade sig fram och tillbaka och räddade pucken med alla kroppsdelar om inte en back kastade sig och hjälpte till.

Med knappa 20 sekunder kvar händer något märkligt som vi får förklaringen om på presskonferensen, hemmalagets målvakt tror dem ligger under så han åker och byter in en extra utespelare för att forcera in seger pucken, men med fem sekunder kvar bryter Valle anfallet vid mittlinjen snurrar runt och skjuter pucken i ………..stolpen (klantarsel).

En väl genomförd match där alla förtjänar beröm, såväl Borgen, backarna och forwards, men ska en spelare ha ”Man of the match” så är det utan tvekan Dala, inte bara för sina mål utan även för sitt arbete över hela isen.

/Sportbladets utsände
Publicerad: 20 mars 2019