+35-Boo/Värmdö

Så var det dags för +35:orna att starta upp sitt seriespel och dem gör det när Boo/Värmdö kommer på besök hemma i Scaniarinken dit anständiga 4223 personer hade sökt sig.

Som vanligt när Boo är inblandade så spelades matchen i ett högt tempo men inledningsvis så är det hemmalaget som håller i taktpinnen och skapar en del chanser med en ramträff som bästa möjlighet.

Spelet jämnas ut och Boo börjar checka fast Kringelstan allt oftare och efter åtta minuter drar hemmalaget på sig en utvisning (nej inte Jander) och det hinner inte gå mer än en berömd Uggla låt innan det blir mål, vunnen tekning, direktskott och en oturlig styrning på en klubba som helt ställer Backis i kassen.

Boo fortsätter att pumpa på och efter 15,38 så blir hemmalaget pucktittare när Boo mycket vackert spelar runt pucken och en fristående motståndare kan enkelt raka in pucken från nära håll vid bortre stolpen.

Efter 17 minuters spel drar hemmalaget på sig ännu en utvisning (nej inte Jander nu heller) och precis när klockan passerar 18 minuter så sitter trean bakom Backis och det börjar kännas som en lång och tung kväll då Boo vid det här laget har tagit över allt spel.

En som verkar tänka att det här håller inte är Vesslan som redan i bytet efter tar pucken och i egen majestät skrinnar in i anfallszonen får iväg ett bra skott och störtar fram och rakar in egen retur, mycket vilja där och ack så välbehövligt.

Kringelstan får starta andra perioden med ett powerplay efter en utvisning i slutsekunderna av första, 1,19 in i perioden sågar sig Peter och Kenta in i anfallszonen via vänster kanten och där Peter till sist hittar in till Kenta i slottet som via ett direktskott reducerar till 2-3.

Direkt i bytet efter så hittar Patrik fram till Fornvik i mittzonen som tar sig in över blå och skickar iväg ett skott som från pressläktaren nästan ser ut att vara skruvat, men hur som helst så lurar det målvakten och kvitterat efter den tunga starten.

När man sitter och förväntar sig ett fortsatt tryck från hemmalaget så svänger pendeln igen på grund av tre utvisningar på mindre än tre minuter (ja nu är det Jander x 2) men ett bra försvarsspel och framförallt Backis så fredar sig Kringelstan.

Nu drar istället Boo på sig ett par raka utvisningar och i början på den andra så skaffar sig Jander ett utmärkt läge och skickar upp pucken i det högra krysset med ett kanonskott.

En halvminut senare så är Gelin påpassligt framme och slår in en retur på tennis från vem som jag tror var Patriks skott, sekretariatet har bokfört Benny men i just den här matchen känns det inte speciellt troligt.

Med dryga fyra minuter kvar så tror man att matchen är avgjord men via två nya utvisningar i följd på hemmalaget (ja Jander igen och matchstraff) så kan Boo i 6-4 spel reducera.

Sista 1,30 blev en nagelbitare men Kringelstan reder ut det och både hemmalaget och publiken kan andas ut.

En mycket fartfylld och händelserik match där hela Kringelstan ska ha en stor eloge för sitt kämpade och som visade stor moral efter den tunga starten, ingen nämnd ingen glömd.
Något mer som var glädjande var att Kringelstan presenterade två nyförvärv, dels Andreas som äntligen gjorde debut efter en väääldigt lång try out och Petri Pätsi som Kringelstan plockade upp som free transfer, bägge visade att dem kommer vara vassa tillskott i knattelaget.

En viss smolk i bägaren är att Peter skadades när han blev ganska fult tacklad in i sargen och vart tvungen att avbryta matchen.