A-laget-Solna Hockey

Seriespelet rullade igång även för A-laget när dem tog emot Solna hemma i Scaniarinken. Noterbart var att funktionärerna fick arbeta hårt för att få in bortalagets stora följe till rätt plats, ett följe som nästan enbart bestod av damer.

När matchen startar så är det i ett väldigt lågt tempo och det dröjer nästan sju minuter innan hemmalaget får i väg sitt första skott på mål.
En ribbträff kan noteras för hemmalaget i första perioden annars är det Solna som skapar flest chanser men i det stora hela är det en väldigt händelsefattig period där inget förs till protokollet förrän Solna drabbas av en utvisning med ca 1,20 kvar av perioden, en andra utvisning kommer även i samband med paussignalen.

5-3 i 37 sekunder och en hel paus för coacherna att dra upp riktlinjerna för spelarna men när spelet drar igång så är det ingen som riktigt vågar ta avslutet men precis efter att Solna har fått in sin fjärde spelare så kommer ett par snabba passningar där pucken går från Kajan till Esa som i sin tur hittar Tony fri vid bortre stolpen och han kan enkelt styra in 1-0.

Nu börjar bortalaget ta över spelet mer och mer men efter ytterligare tre minuters spel kommer Kringelstan upp i ett sporadiskt anfall när Vesslan hittar Esa nere i vänstra hörnet och han söker en passning in framför mål men den tar på en motståndarback och styrs in i mål, för visst var det väl en passning men med en gammal räv som Esa kanske man inte ska vara helt säker.

Resten av perioden är mer och mer en kamp mellan Solna och Borgen som får kämpa hårt i kassen då bortalaget vinner skotten i andra med 22-10 (totalt 21-33) men ikväll tänker han inte släppa förbi sig några puckar.
Så ser resten av perioden ut fram till att Solna tar ut målvakten men då bryter Esa rutinerat Solnas anfall och kan stänga matchen när han lägger in slutresultatet 3-0.

En stabil seger men där det i ärlighetsnamn inte var en speciellt bra match av hemmalaget men om man som Esa gör 2+1 i en 3-0 seger så förtjänar man ett omnämnande (undrar om han har tränat hårt inför den här säsongen?).
Men den som var absolut bäst i Kringelstan var utan tvekan Borgen som räddade samtliga 33 skott som han fick emot sig.