Värmdö - +45

På söndagskvällen så begav sig juniorlaget till Gustavsberg för en bortamatch mot Värmdö, eller juniorlag när man tittade igenom laguppställningen så hade de flesta åldern att spela i A-laget. Det var Larsson i målet och elva utespelare som coachen hade tagit ut till matchen mot ett Värmdö som kom med tre fulla femmor och en betydligt lägre snittålder.

När matchen startar så är det hemmalaget startar piggast kanske till stor del på grund av sin betydligt yngre laguppställning men Kringelstan svarar med ett koncentrerat försvarsspel och längst bak finns deras för dagen yngste spelare i form av Larsson startar matchen på bästa sett.

Efter hand börjar även Kringelstan sticka upp i fler och fler anfall och när klockan närmar sig tolv spelade minuter så får bortalaget ett gyllene tillfälle att ta ledningen när man får spela 5-3 i nästan en och en halv minut men närmare än en ramträff kommer man tyvärr inte.

Resultatet står sig perioden ut främst på grund av bra försvarsspel och att Larsson börjar framstå som rena väggen för Värmdöspelarna.

Efter en välbehövlig vila så fortsätter matchen i samma stil som tidigare men så efter fem minuter får Kringelstan det break dem behöver när Mörken efter en tekning i anfallszonen får fram pucken till Peter som lyckas att lyfta in ledningsmålet från nära håll, skönt om än inte riktigt rättvist.

Nu ökar Värmdö trycket ytterligare och Kringelstan börjar se tröttare och tröttare ut och efter 10,41 så kan man inte freda sig längre efter att ha blivit fast i försvarszon i ett längre anfall.

Tyvärr hinner det bara gå dryga två minuter innan Värmdö även tar ledningen, Kringelstan lyckas inte få ut pucken ur zon och det slutar i ett friläge som inte ens Larsson lyckas rädda.

Under slutet av matchen gör Kringelstan verkligen en kraftansträngning för att få in en kvitteringspuck dock utan att lyckas så slutresultatet blir 2-1.

Trots förlusten förtjänar verkligen hela laget beröm för sin krigarinställning som den här kvällen var föredömlig mot en för dagen bättre motståndare, om någon ska ha ytterligare beröm är det nog Kajan som verkligen var en härförare i försvaret och om ni har läst så här långt så förstår ni nog att Mats Larsson gjorde en kanoninsats i kassen.