+50 – Nacka

Erkänt svårspelade Nacka väntade på spelschemat för A-laget hemma i Scaniarinken på måndagskvällen. När matchstart närmar sig så är det ovanligt tomt på läktarna, kan ha varit det ganska ymniga snöfallet som skrämde bort ett flertal ur publiken.

Vid den traditionsenliga matchgenomgången för pressen så tryckte coachen som vanligt på vikten vid att vara alerta och spela snålt redan från start och det höll i tolv sekunder innan Nacka tar ledningen när man genom ett friläge lägger in ledningspucken otagbart för Borgen.

Direkt efter ledningsmålet så belägrar Nacka hemmalagets försvarszon där det i princip bara gäller att få ut pucken ur zon innan det är dags för nästa anfall, genom ett uppoffrande arbete tillsammans med Borgen som gör ett flertal fina räddningar så blir det inga fler baklängesmål i inledningen.

Det håller halva första perioden sedan orkar inte Kringelstan att stå emot längre utan Nacka gör både tvåan och trean inom loppet av en minut när de visar vilket klasslag dem är.

När man sitter och fruktar att det stora raset ska komma så tänds hoppet ändå en stund när Dala och Tony visar upp lite briljans på isen, Dala spelar fram Tony med skridskon som i sin tur tar sig in i zonen längs med höger kanten och lägger en ”flippmacka” tillbaka till Dala som har tagit ny position framför målet och direktskjuter in reduceringen.

Med tre minuter kvar av perioden spelar Tony fram Henriksson framför kassen som skjuter men målvakten räddar och försvararen rensar pucken rakt på Dala som kan se den studsa in i kassen till ytterligare en reducering.

Med bara sekunder kvar av perioden är samma femma på isen och genom ett fenomenalt klapp klapp spel så lämnas Dala med ett öppet mål men han blir så häpen och överraskad så skottet går tyvärr utanför.

Nacka samlar ihop sig i pausen och tar återigen tag i taktpinnen och sex minuter in i perioden så ökar man ledningen till 4-2 genom ett kanonskott.

När halva perioden är spelad kommer sekvensen som definitivt avgör matchen när Kringelstan har en puck som dansar på mållinjen men får i efterdyningarna med sig en utvisning på bortalaget men istället för en reducering så gör Nacka inte bara ett utan två mål i boxplay, ridå.

Luften går ur hemmalaget och Nacka kan lägga in ytterligare ett par puckar fram till slutresultatet 2-8 vilket nog får sägas vara rättvist vilket även skotten på mål visar vilka blev 9-26.

Trots allt så kämpade hela laget den här kvällen från Borgen till alla utespelare men Nacka var en övermäktig motståndare, Dala får ett extra plus för sina två mål och Jocke för sitt slit och fighterhjärta som han höll under kontroll den här kvällen.