+45 – Tullinge

Endast ett dygn efter att +50 laget hade varit i elden mot Camelen så var det dags igen dock var laget förstärkt med några få 45:or, dock så har det varit väldigt upphaussat om att Petri skulle få debutera i juniorlaget efter ett flertal starka träningar och matcher med 35:orna men tydligen höll inte nerverna för den stora uppgiften så hans premiär får vänta till nästa match.

När matchen startar är det Tullinge som tar tag i taktpinnen eller om Kringelstan med flit drar sig tillbaka för det är inte mycket till anfallsspel dem presterar, Backis står emot i dryga sju minuter innan bortalaget tar ledningen när man snyggt spelar in pucken till en fristående spelare som kan lägga in 0-1.

2-0 dröjer till det står 13:20 på klockan då en Tullingeback i powerplay avlossar en kanon från blålinjen som borrar sig upp i Backis vänstra kryss.

Kringelstan har bara sporadiska anfall och efter 16:35 så kommer trean, i spel 4-4 så tappar man markeringen och en back störtar in mitt i slottet och direktskjuter in trean.

Kringelstan får lite kontakt strax efter när man gör ett kanske helt vanligt powerplaymål, efter att Kenta vinner en tekning i mittzonen passar Jander över pucken till Kajan som går in längs med högerkanten i anfallszonen och överraskar den gamle stormålvakten Reino Sundberg med ett stenhårt skott i bortre burgaveln.

Målet och snacket i periodpausen, får vi anta, gör att Kringelstan spelar ett betydligt bättre anfallsspel i andra perioden. Efter knappa fyra minuters spel ger det utdelning när Valle och Bros krigar fram pucken till Mörken som kan lyfta in reduceringen och vilt jubel bryetr ut på läktaren….

När nio minuter har spelats ser det ut som att hoppet släcks när man misslyckas med att få ut pucken ur zon och Tullinge får tre mot ett läge men puckhållaren var tydligen målsugen för istället för att passa så skickar han upp pucken i översta maskan i första krysset.

Resultatet ser ut att stå sig men med fyra och en halv minut kvar får hemmalaget ett powerplay och i dess sista skälvande sekunder så får Valle ett pass av Jander men hans skott går inte igenom mmen då dyker Nibbe upp och skjuter ett skott som via Bros går in i mål.

Nu har man knappa 2:30 kvar att få in en kvittering och med endast halv minuten kvar så hittar Dala Bros med en fin passning i mitten som han förvaltar på bästa sätt när han tar ett par skär fram och trycker upp pucken i Reinos vänstra hörn.

Skotten slutar 33-33 vilket känns mycket märkligt då det såg ut som att Backis vann målvaktskampen mot Reino med ganska bred marginal. Kringelstan ska ha all heder för sin kämpainsats i slutet eller som man hade sagt i Amerika ”it’s no over until the fat lady sings”.

Snacket efter matchen handlade annars mest om att Kringelstans 21: a åkte runt och såg nykär ut (därav jublet från läktaren) och att laget bara väntade på ett sommarbröllop och då hoppas självklart Sportbladet att man får ensamrätten till den tillställningen.