+45 - Tullinge

Att Kringelstan haft en poängmässigt ganska tung säsong börjar synas i publikleden där det fanns ganska många luckor och framför allt syntes det på klackarna där bortalagets nog var större än Kringelstans.

När matchen startar så är det hemmalaget som startar piggast och både Peter och Mörken skaffar sig några ypperliga lägen utan att träffa målet.

Efter ca fem minuter börjar Tullinge steppa upp och får med sig en utvisning som hemmalaget lyckas döda en precis när Nibbe sätter in skridskorna på isen så får en Tullingespelare tag på en retur och lyckas överlista Larsson i hemmamålet.

En olycka kommer som bekant inte ensam så strax efter baklängesmålet så kolliderar Jander med en motståndare och blir liggandes och tyvärr så pass allvarligt att han måste bryta matchen, på pressläktaren trodde vi ganska länge att han snart skulle återvända då det är något vi tidigare har sett när vi har bevakat Kringelstan både på matcher och träningar.

Janders skada påverkar uppenbarligen hemmalaget i väldigt stor utsträckning för från den stunden är det i princip spel mot ett mål, Larsson får verkligen göra skäl för sin i och för sig rätt kraftiga lön.

Det blir inga fler mål i första perioden där Tullinge vinner skotten med 17-5 och där Kringelstan skjuter alla sina fem skott underperiodens första minuter.

Andra perioden är den första lik, Kringelstan börjar perioden ganska hyffsat för att sedan mattas ju längre perioden går.
Det faktum att laget verkligen spelar ett uppoffrande försvarsspel och ett väldigt bra målvaktsspel som gör att matchen målmässigt är nästan helt jämn ända in i slutet.

När det återstår dryga tre minuter och vi börjar förvänta oss en trots allt spännande avslutning så avgörs matchen definitivt när en motståndare cirklar runt i zonen och får till sist ett bra läge att pricka in 2-0. Även 3-0 kommer med minuten kvar som för att understryka att Tullinge var ganska överlägsna denna kväll.

Skotten blir 8-32 så det var som sagt inget snack om vilket lag som var bäst och vad det såg ut som så försökte Kringelstan verkligen men man räckte helt enkelt inte riktigt till, och hade inte Larsson inte stått på huvudet denna kväll så hade siffrorna nog blivit betydligt större.