+50 - SDE

Efter säsongens minst sagt skrala resultat så vankades det bottenmöte mellan Kringelstan och SDE som båda lagen parkerade i tabellens nedre regioner.

Vid pressträffen var coacherna tydliga med att till kvällens match så prioriterades endast en sak och det var försvarsspelet, minst tre gubbar skulle alltid vara med hemåt och centern skulle parkera i egna slottet.

Matchen startar lite nervöst och trevande från bägge lagen men där Kringelstan ändå kändes aningen vassare framåt, bakåt så slarvades det i vanlig ordning lite då och då. Något som det gjordes i bägge lagen men även om det var två bottenlag som möttes så såg det definitivt inte ut som det var respektive målvakts fel att lagen parkerade i den änden av tabellen.

Trots allt så är det Kringelstan som tar ledningen efter dryga fyra minuters spel när comebackande Jander assisterar backkollegan Vesslan pucken vid blålinjen som i sin tur skjuter en isare genom trafiken framför målet fram till 1-0.

Ställningen står sig fram till 9,34 på klockan då kvitteringen det slarvas i egen zon och Krister lämnas ensam och utan chans att freda sitt mål.

Matchbilden fortsätter att vara jämn och där bägge lagen skapar en del chanser utan att kunna omsätta dem till mål.
Det dröjer enda till 6,26 in på andra perioden innan nästa mål faller, då är det Peter som serverar Jander en underbar macka i slottet där han omarkerad (var befann sig deras center) skjuter in 2-1.

I mitten av perioden får tyvärr Jander återigen utgå då han efter en kollision skadar sig, enligt rapporter var inte skadan så allvarlig men det tog det bara lite för lång tid för läkaren att sy ihop såren så han hann inte återvända till matchen.

Med dryga fem minuter kvar på klockan så vänta vi bara på att Kringelstan ska sätta trean men istället bjuds SDE på ett friläge som Krister sånär räddar men från min position på läktaren ser det ut som den studsar tillbaka på spelaren och in i mål.

Hinner börja fundera på om det ska bli oavgjort eller ytterligare en torsk men med tre minuter kvar av matchen så tar Sami med sig pucken in i anfallszon och droppar den bak till Valle som äntligen hittar luckan ovanför plockhandsken.

SDE gör en sista push och tar ut målvakten men istället så kan Peter punktera matchen fram till 4-2 efter att ha assisterats av Nibbe och Vesslan.
Skottstatistiken visar att matchen var tämligen jämn då den slutar 25-23 men jag tyckte nog att segern ändå var rättvis.

Någon som bör äras efter segern så är det sista utposten Krister Friberg som i och med segern tog sin första viktoria i Kringelstan.