+45 - Saltsjöbaden

Äntligen seriepremiär och inga restriktioner vilket borde betyda att publiken kunde strömma till Scaniarinken men tydligen hade marknadsföringen brustit då det var ganska glest i bänkraderna.

När laguppställningen landar hos oss i pressrummet så är det första som slår en att laget innehåller ganska många överåriga och inom veteranhockey är det nog inte lika bra som inom juniorhockeyn, det ska dock sägas att Saltis hade ungefär samma åldersfördelning.

Matchen börjar ganska nervöst och med slarvigt spel men 1–0 ska komma, efter 4,28 så visar hemmalagets yngste spelare att han är just det, lite yngre och snabbare så han tar helt sonika pucken och soloåker igenom hela försvaret och stänker in ettan.

Tvåan dröjer dryga tre minuter till och då är det Mörken och Tony som står passar pucken fram och tillbaka bakom kassen tills försvaret var alldeles virrigt innan man släppte fram pucken till Jander mitt i slottet som skickar upp sin egen retur i högra krysset.

Nu tror nog hemmalaget att det här ska gå väldigt lätt så trots boxplay så pressar hemmalaget på men när Saltis väl kommer in i anfallszonen så verkar Kringelstan inte speciellt sugna på försvarsspel så Larsson lämnas ganska ensam mot bortaspelarna och reduceringen är ett faktum.

Är nog ganska säker på att coacherna pratade taktik a la hårfön med spelarna för oj vilken skillnad det blev till andra halvan av matchen, det tar bara 24 sekunder innan Peter trycker 3–1 på en retur från ett misslyckat Valle skott.

Dryga minuten senare så krigar Bros och Renberg fram pucken till Tony fristående framför mål och vilket slutar som det brukar med en säker kasse.

Efter det så är Saltis ett slaget lag och Kringelstan gör i princip vad dem vill och matchen slutar 10-2 (skotten 34-14) och målskyttarna är Dala och Valle 2 st, Danne, Jander, Peter, Tony, Mörken och Kentha varsitt.

Två saker man kan ta med sig är dels att om Dala ska ta i det där lilla extra så ska tydligen dottern finnas i hallen, och så gav Mörken pausfinten ett ansikte vid sitt mål (ibland så behövs det tydligen inte så mycket finter).