Järna - +35

Lokalderby borta mot Järna och det märktes på läktaren då det var lapp på luckan och fullt även på pressläktaren.

Järna som inför säsongen har föryngrat och värvat in del nya hungriga spelare vilket märktes i matchinledningen då hemmalaget kom ut med en vildsint forechecking.

I första perioden skapade bägge lagen en hel del chanser men bägge lagen hade två riktigt vassa målvakter som spikade igen sina kassar, perioden slutar mållös men ingen hade nog protesterat om Järna hade tagit ledningen men man ska som sagt var överlista målvakten också.

Periodpaus och coacherna försökte få bättre snurr på Kringelstan men enligt uppgifter ska även ett antal personer från bortaklacken (förmodligen medlemmar från någon firma) ha trängt sig in i omklädningsrummet och skrikit något som ”åk skridskor då för helvete”.

Ska låta det vara osagt om spelarna var lite skakade av det men endast 32 sekunder in i andra perioden tar Järna ledningen efter ha surrat runt i zonen och avslutat anfallet med ett otagbart skott i krysset.

Kringelstan repar snabbt mod och endast 1,30 senare så kommer kvitteringen och det är Tony som snyggt hittar in till Valle vid första stolpen och lyckas runda målisen och lägga in pucken.

Tre minuter senare kommer matchens delikatess, Mörken vinner tekningen i egen zon bak till Jander som spelar över pucken till Tony som i sin tur hittar Fredrik som i anfallszonen hittar Mörken som frispelar Valle som bara kan raka in pucken i öppen kasse, vilket hockeygodis.

Ledningen står sig bara i knappa tre minuter då Järna, helt korrekt, tilldöms en straff som förvaltas på bästa sätt då inte ens Backis klarar av att mota straffen a la ”Kenta Nilsson”.

Resultatet står sig till det återstår tre minuter av matchen då i spel fyra mot fyra Valle helt plötsligt har pucken längs med vänster kanten men övriga spelare åker för byte så han åker in i zonen och skickar iväg på pucken på vinst och förlust och den letar sig faktiskt in i maskorna.

Direkt i bytet efter så stänger Danne L matchen då han driver upp pucken in i anfallszonen tar ett varv runt där innan dundrar upp pucken i högra krysset, även det målet var riktigt snyggt.

Kringelstan vinner matchen tack vare en stark andra period och tar även hem skottstatistiken med 31–28.