+45 – Hammarby

När Bajen kommer på besök så snackas det ofta om deras ofta stora publik men den här gången var det hemmaklacken som ställde upp mangrant vilket resulterade i ett prydligt publikrekord för Kringelstan

Matchen startar ganska jämnt och trots att hemmalaget får en 3–5 emot sig så känns det som att dem har ganska bra koll på läget, så det känns helt logiskt när ledningsmålet kommer efter 9:26. Det är Peter som passar in till Valle i slottet som hittar nätet när han skjuter förbi ”täcket” bestående av Olle.

Direkt efter tekning så sätter hemmalaget av framåt för att få in tvåan vilket resulterar i tappad puck på offensiv blå och i kontringen som följer får Bajenspelaren på en riktig kanon från vänsterkanten som borrar sig upp i bortre krysset otagbart för Larsson.

En olycka kommer ju sällan ensam sägs det och det stämde även här för det tar bara 27 sekunder till innan hemmalaget helt glömmer bort en motståndare framför kassen som i lugn och ro kan ta emot passet och lägga in ledningsmålet.

Nu börjar Kringelstan jakten på kvittering vilket emellanåt sker med lite för stor optimism då det ofta lämnar luckor bakåt, så två gånger om får Bajen kontra in mål fram till 1–4.

Med lite mindre än två minuter kvar av perioden så vinner Mörken en tekning klockrent bak till Danne som tar avslutet och på returen hugger Peter och på tredje försöket så rakar han in reduceringen.

Kringelstan kommer ut starkt i början av andra och innan klockan har hunnit ticka upp till en minut så kommer ytterligare en reducering, Kenta spelar ut till Henriksson som tar sig in längs vänsterkanten och överraskar den annars utmärkte målvakten med ett skott som smiter in vid första stolpen. Kanske var han bländad av all ny utrustning på skytten?

Tyvärr gör Kringelstan här samma misstag som i första så istället för en kvittering så slarvas det i hemjobbet och vips så gör Bajen både 5:an och 6:an på dryga två minuter efter reduceringen från Henriksson.

Resultatet står sig tills att det är sex minuter kvar av matchen då hoppet tänds av Mörken som framspelad av Valle hittar maska 1 A räknat från målets vänstra kryss.

Det tar bara 30 sekunder till innan Valle hittar in till Vesslan som störtar fram i slottet och avslutet orkar inte målvakten hålla så den letar sig in i maskorna fram till 5–6.

Sista dryga fem minuterna blir det en vild jakt på kvittering då man bland annat i slutet av matchen tar ut Larsson i spel 4–5 och ändå skapar ett massivt tryck men tyvärr utan att få in kvitteringen.

I det stora hela gör Kringelstan en bra match men där man kollektivt slarvar i försvarsarbetet vilket straffade sig i åtminstone fyra till fem mål bakåt. Skotten vinner man med 28–25 men det hade varit mycket bättre om man hade kunnat bjuda den stora publiken på en vinst men vi får hoppas att de kommer tillbaka vid ett senare tillfälle.