+50 – Tullinge

Så var det till sist dags för A-laget att begå seriepremiär och det var Tullinge som kom på besök, ett Tullinge som så sent som i helgen hade drabbats av ett dödsfall i truppen så matchen inleddes med en tyst minut för att hedra den bortgångne.

Om det här påverkade lagen i inledningen ska jag låta vara osagt men Tullinge var laget som kom ut hårdast i matchen och tog tag i taktpinnen, efter att ha mer eller mindre parkerat i anfallszonen så får dem utdelning efter 3,40 när hemmalaget gått bort sig i markeringen.

Kvitteringen låter inte vänta på sig, mindre än en minut senare i Kringelstans första anfall så checkas Tullinge fast i zonen vilket leder till att Bros kan servera Tony öppen kasse.

Nu kunde man tro att hemmalaget skulle vakna till men istället är det bortalaget som fullständigt tar över matchen, under fyra minuter i mitten av perioden så går ridån ner för Kringelstan. Under den här tiden så gör Tullinge inte mindre än fyra mål när Kringelstan närmast apatiska står och tittar på pucken när den passas runt innan den gång på gång enkelt kan läggas in bakom en helt övergiven Larsson i målet, Larsson som verkligen inte kan lastas för något av målen.

Under resten av perioden och i andra så flyttar förvisso Kringelstan upp spelet men det känns hela tiden som Tullinge har full koll på händelserna. Inga fler mål faller under matchen och konstigt nog så vinner Kringelstan skottstatistiken med 21–20 men vad gör det när man förlorar matchen med 1–5.

På tal om konstigheter så det mest underliga som hände under den tysta minuten måste ha varit att Olle Dyrberg satte nytt pers, aldrig tidigare kan han ha varit tyst så länge.